Prajitura cu ciocolata tiramisu

de Constelatialeu in Dulciuri, 17 Oct 2015 | 2708 vizualizari

 

Am mosmondit si eu ceva dulce,asa pe vino sa te las,ca nu prea am chef.......

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 1 plic de creme ole de vanilie
  • Crema
  • 200 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 100 ml frisca lichida creme patiserie
  • 100 g unt cu peste 80 % grasime
  • Decor
  • frisca
  • 200 g smantana dulce pentru frisca
  • 100 ml frisca lichida creme patiserie
  • decor din ciocolata
  • cirese din dulceata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata tiramisu:

Blat : Separam albusurile de galbenusuri .Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste zaharul,adaugam galbenusurile,omogenizam.La final adaugam praful de crema si lingura de faina.Compozitia obtinuta o impartim in doua si coacem doua foi.Tapetam o tava cu hartie de copt ( 20/28 cm dimensiunea tavii ),turnam jumatate din compozitie,nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor si se lasa la racit.Procedam la fel si cu restul de compozitie.


Crema : Ciocolata o maruntim,o punem intr-o craticioara si adaugam frisca lichida,punem pe foc,pana se topeste ciocolata,avand grija sa nu dea in fiert.Dupa ce s-a topit,dam craticioara la congelator pentru cca 15 min.Eu m-am luat cu altele si a trecut mai mult timp.Untul lasat de seara la temperatura camerei il spumam bine.Scoatem din congelator ciocolata si o mixam bine,apoi adaugam untul,amestecand usor pana se incorporeaza bine.


Frisca : Mixam frisca lichida cu smantana de frisca pana obtinem o frisca ferma care nu pica dupa tel.


Asamblare : Pe un platou asezam prima foaie,intindem crema uniform,apoi punem foaia a doua,presam putin sa se prinda bine,deasupra intindem un strat de frisca ,nu foarte gros,restul de frisca il folosim pentru a decora foecare bucatica de prajitura.Portionam prajitura cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.Asezam pe fiecare bucatica cate o cireasa din dulceata si apoi presaram decoratiuni de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

merisor 1

17.10.2015, 21:20

Nu prea le am eu cu prafurile la pachet, dar arata super!

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 15:59

buna rau!

mirela0911 1

19.10.2015, 13:34

Tare bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Floriilor''