Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars"

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 24 Oct 2010 | 34953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat(3 foi)-(reteta miha)
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri ulei(unt topit)
  • 3-4 linguri cacao
  • 10 g praf de copt
  • Crema ganche:
  • 200 g ciocolata neagra(milka)
  • 250 ml frisca lichida(eu folosesc meggle pentru ca este foarte buna in comparatie cu hulala,care aici am folosit-o pt ca mai aveam in cutie,dar nu o recomand deloc)
  • Crema de frisca cu mars:
  • 200 ml frisca
  • 5 g gelatina
  • 3 batoane mars
  • 50 g ciocolata rasa
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingura unt
  • Sirop:
  • 150 ml apa
  • 100 g zahar
  • rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars":

Blat(3 foi):ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul.Se adauga untul topit si se omogenizeaza.Faina se amesteca cu fraful de copt si cacao si se amesteca bine avand grija sa nu se formeze cocoloase.Aluatul se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi intr-o tava dreptunghiulara(aprox22/33),tapetata cu hartie de copt,pana trec testul scobitorii.Se scot din tava si se lasa la racit.


Crema ganche:200 ml frisca se amesteca cu 200 g ciocolata si se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata(dar nu trebuie sa fiarba).


Ciocolata topita se transfera intr-un alt vas si se da la frigider 2-3 h.Dupa acest timp se mixeaza pana se transforma intr-o crema.50 ml frisca se bat spuma tare si se incorporeaza cu grija in crema de ciocolata.Se da la frigider.



Crema de frisca cu mars:gelatina se pune intr-o ceasca si se pune peste ea 2 linguri de apa si se amesteca.Se lasa 10 min la hidratat.Frisca se bate spuma tare si pestea ea se adauga in fir subtire gelatina dizolvata cateva secunde la microunde sau pe bain marie.Se mixeaza pana se incorporeaza gelatina.Batoanele mars se taie cubulete si se amesteca cu frisca batuta si ciocolata rasa.Se da la frgider.



Siropul:apa si zaharul se fierb pana ce acesta se topeste.Cand s-a racorit putin se pune romul.


Asamblare: pe un platou/tava se pune una din foi,se insiropeaza foarte putin,se intinde crema ganche,se acopera cu cea de-a doua foaie de blat,se insiropeaza la fel de putin,se intinde crema de frisca avand grija sa fie peste tot cubulete de mars si se acopera cu ultima foaie insiropata.Se lasa la frigider 2-3 h sau peste noapte.Dupa ce s-au intarit cremele se prepara glazura:ciocolata se amesteca cu laptele si untul si se pune pe bain marie pana este complet topita.Cand s-a racorit se toarna peste prajitura in strat uniform.Se da la rece pana se intareste glazura,apoi se poate proportiona.Am decorat cu bombonele de ciocolata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata,frisca si batoane "mars"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

babi5 1

19.02.2013, 13:22

prajitura de sarbatoare ,este speciala

annemarry 1

02.05.2013, 11:52

delicioasaaa

mena29 1

27.07.2013, 21:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de pui cu galuste
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.