Prajitura cu cirese

de Lorra in Prajituri, 26 Mai 2013 | 5024 vizualizari

 

Un rasfat mmmm...delicios de dulce !

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • pentru crema
  • 250 gr cirese
  • 250 ml. frisca
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca bine. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care se presara usor in compozitie, amestecand de jos in sus. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se baga in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 30 min. Se verifica cu scobitoarea, iar cand s-a copt se scoate si se lasa la racit pana preparam crema.



Inainte cu aproximativ 1-2 ore sa ne apucam de prepararea cremei, se spala si se scot samburii cireselor, apoi se amesteca cu 2 linguri de zahar si se dau la frigider.



Fructele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste



Intre timp se pune gelatina la hidratat in putina zeama lasata de la ciresele cu zahar si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Ciresele si gelatina se amesteca cu frisca batuta.



Se scoate blatul din tava, aceasta se tapeteaza cu folie alimentara apoi se repune blatul, si peste acesta crema.



Se tine la frigider pentru minim 2 ore ( se lasa si peste noapte daca nu-i graba mare ), apoi se scoate cu ajutorul foliei si se portioneaza dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Lorra 1

05.11.2013, 00:14

Aurelia 07_07 1

20.12.2013, 08:22

Lorra 1

10.02.2014, 18:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese