Prajitura cu cirese

de Lorra in Prajituri, 26 Mai 2013 | 6183 vizualizari

 

Un rasfat mmmm...delicios de dulce !

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • pentru crema
  • 250 gr cirese
  • 250 ml. frisca
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca bine. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care se presara usor in compozitie, amestecand de jos in sus. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se baga in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 30 min. Se verifica cu scobitoarea, iar cand s-a copt se scoate si se lasa la racit pana preparam crema.



Inainte cu aproximativ 1-2 ore sa ne apucam de prepararea cremei, se spala si se scot samburii cireselor, apoi se amesteca cu 2 linguri de zahar si se dau la frigider.



Fructele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste



Intre timp se pune gelatina la hidratat in putina zeama lasata de la ciresele cu zahar si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Ciresele si gelatina se amesteca cu frisca batuta.



Se scoate blatul din tava, aceasta se tapeteaza cu folie alimentara apoi se repune blatul, si peste acesta crema.



Se tine la frigider pentru minim 2 ore ( se lasa si peste noapte daca nu-i graba mare ), apoi se scoate cu ajutorul foliei si se portioneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Lorra 1

05.11.2013, 00:14

Aurelia 07_07 1

20.12.2013, 08:22

Lorra 1

10.02.2014, 18:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Tabita _

8081 puncte

mihaelar63

6118 puncte

mirela0911

5306 puncte

-Licurici-

5012 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba taraneasca de purcel
  • 25

    L

  • 26

    MA

  • 27

    MI

  • 28

    J

  • 29

    V

  • 30

    S

  • 31

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu cirese