Prajitura cu cirese

de Lorra in Prajituri, 26 Mai 2013 | 5322 vizualizari

 

Un rasfat mmmm...delicios de dulce !

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 esenta de rom
  • 1 praf de copt
  • pentru crema
  • 250 gr cirese
  • 250 ml. frisca
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese:

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca bine. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care se presara usor in compozitie, amestecand de jos in sus. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se baga in cuptorul preincalzit si se coace aproximativ 30 min. Se verifica cu scobitoarea, iar cand s-a copt se scoate si se lasa la racit pana preparam crema.



Inainte cu aproximativ 1-2 ore sa ne apucam de prepararea cremei, se spala si se scot samburii cireselor, apoi se amesteca cu 2 linguri de zahar si se dau la frigider.



Fructele se fac piure cu blenderul si se amesteca in continuare cu zaharul pudra pana acesta se topeste



Intre timp se pune gelatina la hidratat in putina zeama lasata de la ciresele cu zahar si se incalzeste usor pe foc, amestecand pana la fierbere (a nu se fierbe). Ciresele si gelatina se amesteca cu frisca batuta.



Se scoate blatul din tava, aceasta se tapeteaza cu folie alimentara apoi se repune blatul, si peste acesta crema.



Se tine la frigider pentru minim 2 ore ( se lasa si peste noapte daca nu-i graba mare ), apoi se scoate cu ajutorul foliei si se portioneaza dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

Lorra 1

05.11.2013, 00:14

Aurelia 07_07 1

20.12.2013, 08:22

Lorra 1

10.02.2014, 18:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese