Prajitura cu cocos oparit

de nadina73 in Prajituri, 3 Mar 2010 | 6939 vizualizari

 

hmmmmmmmmmmmmm ...minunata,baietelul meu cel mare DRAGOS o adora, e innebunit dupa ea. Si eu la fel

 

INGREDIENTE

  • compozitia pt 2 foi :
  • 550 -600g faina
  • 170 g zahar
  • 120 unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 ou mare
  • 8o ml lapte
  • blatul de cocos:
  • 6 albusurie
  • 200 zahar
  • 250 nuca de cocos
  • 170 lapte
  • crema:
  • 6 galbenusuri
  • 250 zahar
  •  350 g de unt
  • 4 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de amidon
  • decor :
  • ciocolata rasa sau bombonele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos oparit:

Foile:se amesteca toate si se fac 2 foi( se lucreaza mai greu putin cu foile s-ar puteasa se lipesac putin ,puneti faina) NU se coc separat.Se intinde o foaie care se pune apoi in tava in care va fi facuta prajitura si se lasa deoparte


Se face blatul de cocos:se pune laptele 150 ml la fiert,iar cand fierbe se pune nuca de cocos si se ia de pe foc,apoi se lasa la racit (e bine ca sa incepeti cu acesta prima data ,altfel veti pierde mai mult timp,asteptand sa se raceasca)dupa ce s-a racit se amesteca cu 6 albusuri batute spuma cu 200 zahar .Acesta compozitie se pune peste foaia maro deja intinsa in tava ( si necoapta) dupa care se intinde faia 2 maro si se pune peste blatul de cocos cu grija mare (e putin mai greu de lcurat cu foaia 2,dar merita) care se inteapa apoi cu i furculita si se introduce la cuptor pentru aproximativ 45 minute


crema:se amesteca 250 zahar cu 4 linguri de faina,cu 2 linguri de amidon si se toarna laptele treptat dupa care se pune pe soba la foc mic pana devine ca o smantana grosa,dupa care se lasa la racit


dupa ce sa racit se ameteca cu 350 g unt care a fost frecat spuma.


se intinde peste prajitura racita uniform (va fi destul de groasa crema) dupa care se rade ciocolata sau bombonele de ciocolata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos oparit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

nadina73 1

04.03.2010, 00:24

teo e foaie maro apoi blatu de cocos din nou foaie maro si apoi crema dupa care se rade ciocolata,in poza asa pare intradevar dar daca asa a aparut in poza ce sa fac ,probeaz-o si ai sa te convingi ce e minunata

Teo 1

04.03.2010, 12:26

am facut-o de mai multe ori, dar eram nedumerita ca nu se distinge culoarea cremei; eu o am de vreo 2 ani si am tot facut-o; e grozava!

elena1988 1

12.03.2011, 14:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu rubarba