Prajitura cu cocos oparit

de nadina73 in Prajituri, 3 Mar 2010 | 10983 vizualizari

 

hmmmmmmmmmmmmm ...minunata,baietelul meu cel mare DRAGOS o adora, e innebunit dupa ea. Si eu la fel

 

INGREDIENTE

  • compozitia pt 2 foi :
  • 550 -600g faina
  • 170 g zahar
  • 120 unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 1 ou mare
  • 8o ml lapte
  • blatul de cocos:
  • 6 albusurie
  • 200 zahar
  • 250 nuca de cocos
  • 170 lapte
  • crema:
  • 6 galbenusuri
  • 250 zahar
  •  350 g de unt
  • 4 linguri de faina
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri de amidon
  • decor :
  • ciocolata rasa sau bombonele de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cocos oparit:

Foile:se amesteca toate  si se fac 2 foi( se lucreaza mai greu putin cu foile s-ar puteasa se lipesac putin ,puneti faina) NU se coc separat.Se intinde o foaie care se pune apoi in tava in care va fi facuta prajitura si se lasa deoparte

Se face blatul de cocos:se pune laptele  150 ml la fiert,iar cand fierbe se pune nuca de cocos si se ia de pe foc,apoi se lasa la racit (e bine ca sa incepeti cu acesta prima data ,altfel veti pierde mai mult timp,asteptand sa se raceasca)dupa ce s-a racit  se  amesteca cu 6 albusuri batute spuma cu 200 zahar .Acesta compozitie se pune peste foaia maro deja intinsa in tava ( si necoapta) dupa care se intinde faia 2 maro si se pune peste blatul de cocos cu grija mare (e putin mai greu de lcurat cu foaia 2,dar merita) care se inteapa apoi cu i furculita si se introduce la cuptor pentru aproximativ 45 minute

crema:se amesteca 250 zahar cu 4 linguri de faina,cu 2 linguri de amidon si se toarna laptele treptat dupa care se pune pe soba la foc mic pana devine ca o smantana grosa,dupa care se lasa la racit

dupa ce sa racit se ameteca cu 350 g unt care a fost frecat spuma.

se intinde peste prajitura racita uniform (va fi destul de groasa  crema) dupa care se rade ciocolata sau bombonele de ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cocos oparit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nadina73 1

04.03.2010, 00:24

teo e foaie maro apoi blatu de cocos din nou foaie maro si apoi crema dupa care se rade ciocolata,in poza asa pare intradevar dar daca asa a aparut in poza ce sa fac ,probeaz-o si ai sa te convingi ce e minunata

Teo 1

04.03.2010, 12:26

am facut-o de mai multe ori, dar eram nedumerita ca nu se distinge culoarea cremei; eu o am de vreo 2 ani si am tot facut-o; e grozava!

elena1988 1

12.03.2011, 14:53

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere Madalina Manole