Prajitura cu crema caramel

de alice_ciobanu in Prajituri, 26 Oct 2012 | 3050 vizualizari

 

Am tot promis si am tot promis ca scriu reteta prajituricii asteia. Am tot arata-o si am tot laudat-o cam cat de buna este si cat de usor se face. Am tot stresat poporul de pe FB cu poza ei... si reteta iote nu-i. Nu-i din motive subiective? sau mai bine spus din motive obiective.... Asa ca nu o mai lungesc... nu va mai povestesc cam cum e cu prajiturica asta, cam cat de subit a disparut de prin frigi.... cam cat de mult s-a manjit Miru cu ea... si cam cat de bucurosi au fost colegii lui R.
Deci: reteta......Taa-Taaaaaa!

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar tos
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • pentru crema:
  • 300 gr zahar tos
  • 400 ml lapte
  • 4 lingurite faina
  • 1/2 plic pudding caramel (optional)
  • pentru topping
  • 50 ml lapte
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr unt
  • chestii pentru decor :)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Pentru a prepara blatul trebuie sa separati ouale. Galbenusurile le mixati cu zaharul, iar albusul il bateti spuma tare si densa intr-un bol super, dar super curat. Peste galbenusuri adaugati faina si cacaua, amestecate in prealabil si cernute de doua ori. Adaugati cate putin si amestecati, cu lingura de lemn, pana la omogenizare completa. La final puneti spuma de albusuri si invartiti de jos in sus pana se amesteca totul. Turnati compozitia intr-o tava (24*35) unsa extrem de bine cu unt si predati totul cuptorului incins.


Coaceti la foc moderat pana se intareste putin deasupra si blatul e patruns bine. Faceti testul cu scobitoarea, infingeti-o in blat si daca iese curata atunci totul e ok. Scoateti tava si lasati la racit.


Pentru crema veti pune intr-o cratita intinsa si cu fundul subtire, zaharul tos pe care il veti topi. Nu amestecati in el prea mult pentru ca se va cristaliza si haha! gata v-ati lins pe bot. Topiti-l incet si sigur pe foc, mai intai mare si apoi super-mic, pana ce totul devine auriu-aramiu, ca frunzele stejarului in octombrie inainte a cadea prima bruma. So.... trageti de pe foc si turnati in fir subtire laptele caldut invartind in acelasi timp energic cu lingura in zaharul aramiu. Cand s-a incorporat tot laptele puneti iarasi incet pe foc mic si lasati pana da in primul clocot. Apoi turnati, pe rand, cate o lingurita de faina si invartiti pentru omogenizare completa. Incet si sigur invartiti mereu in craticioara, luand de pe fundul vasului, pana ce se ingroasa crema. La final adaugati repede 1/2 plic de pudding (e optional) si amestecati bine. Trageti de pe foc si lasati pana se raceste complet.


Pentru asamblare veti taia blatul racit in doua pe orizontala si il veti umple cu delicioasa crema de caramel. Dati putin la rece, vreo jumatate de ora e suficient.


Topping-ul se face foarte simplu: topiti ciocolata impreuna cu laptele si omogenizati. La final adaugati bucata de unt si omogenizati. Lasati la racit, nu mult.... doar cat sa fie topping-ul putin rece si in acelasi timp fluid. Intindeti-l pe toata suprafata prajiturii in strat gros. Ornati cu ce va place voua... bilute de zahar colorat, stelute, inimioare etc.


Dati la rece si.... infruptati-va fara mila indiferent de ora sau vreme.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Valclaudia 1

26.10.2012, 17:43

Deci, ... arata excelent!

diaconta 1

26.10.2012, 22:11

buna prajitura,faine chestiile de decor

Sidy 1

27.10.2012, 06:49

Pot sa ma servesc cu patratelul mai mic din stanga ?Arata asa de fain ca nu mai rezist...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare in stil asiatic

de xana 5

ieri la 23:29

Tort de biscuiti si ciocolata

de RuxyRux 9

ieri la 21:53

Briose aperitiv cu sunca si ardei

ieri la 21:20

Tort cu nucă, ness şi ciocolată albă

de ancutsa 5

ieri la 21:02

Dulceață de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 17:55

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu krantz