Prajitura cu crema caramel

de Angelina_Elena in Prajituri, 8 Sep 2013 | 14627 vizualizari

 

Pentru foi m-am inspirat de pe site-ul www.culinar.ro. Vreau sa urez "La Multi Ani" sarbatoritilor de astazi si sa va servesc virtual cu o prajiturica delicioasa!

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat (stins cu otet)
  • faina cat cuprinde (cca. 600-700 g)
  • 1 praf de sare
Crema caramel:
  • 1 l lapte
  • 450 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • 1 pachet margarina
Decor:
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Foi:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine.

Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine.

Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam faina.

Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa  framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Impartim aluatul in 5 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire (inainte de a o baga la cuptor, fiecare foaie se taie in 2, pe lungime!!!) pe care o coacem pe dosul unei tavi tapetate cu hartie de copt si putin ulei.

La fel procedam si cu celelalte.

Crema caramel:

Intr-o oala incapatoare punem zaharul la caramelizat la foc mic impreuna cu cele 2 linguri de apa.

Dupa ce a devenit lichid, adaugam cate-o lingura de faina amestecand bine dupa fiecare.

Apoi adaugam putin lapte, cu ATENTIE!!! pentru ca se va umfla si va poate stropi!!

Tragem oala de-o parte, amestecam usor apoi adaugam si laptele ramas.

Punem din nou la foc mic si amestecam continuu pana cand caramelul se dizolva si crema se ingroasa, avand consistenta unei budinci.

Oprim apoi focul, dam de-o parte, adaugam margarina si amestecam bine cu ajutorul unui mixer sau tel.

Asamblare:

Crema trebuie sa fie fierbinte iar foile reci.

Eu am oprit crema intr-un bol pentru a imbraca prajitura.

Pe o tava punem o foaie, 3-4 linguri de crema, intindem, asezam o alta foaie, crema si tot asa pana terminam. Ultima foaie ramane fara crema.

Eu am folosit doar 9 foi pentru ca nu am mai avut crema.

Dupa ce am umplut prajitura asezam o greutate deasupra ei pentru a se inmuia foile, eu am lasat-o de dimineata pana seara.

Dupa ce s-a inmuiat am imbracam prajitura in crema si am presarat fulgi de cocos.

Portionam si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Inainte de a baga foile in cuptor le-am taiat in 2, pe lungime, cu un cutit. La final am obtinut 10 foi.

2

Eu am folosit doar 9 foi deoarece am pastrat o parte din crema pentru a imbraca prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (68)

babi5 1

18.12.2013, 19:40

iulianastefan 1

13.03.2014, 20:35

cred ca seamna cu carpatiul

Angelina_Elena 1

13.03.2014, 22:03

Da, asa e...doar ca eu am facut sub forma de tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA