Prajitura cu crema caramel

de Angelina_Elena in Prajituri, 8 Sep 2013 | 15872 vizualizari

 

Pentru foi m-am inspirat de pe site-ul www.culinar.ro. Vreau sa urez "La Multi Ani" sarbatoritilor de astazi si sa va servesc virtual cu o prajiturica delicioasa!

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat (stins cu otet)
  • faina cat cuprinde (cca. 600-700 g)
  • 1 praf de sare
Crema caramel:
  • 1 l lapte
  • 450 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • 1 pachet margarina
Decor:
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Foi:


Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine.


Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine.


Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam faina.


Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.


Impartim aluatul in 5 bucati egale.


Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire (inainte de a o baga la cuptor, fiecare foaie se taie in 2, pe lungime!!!) pe care o coacem pe dosul unei tavi tapetate cu hartie de copt si putin ulei.


La fel procedam si cu celelalte.


Crema caramel:


Intr-o oala incapatoare punem zaharul la caramelizat la foc mic impreuna cu cele 2 linguri de apa.


Dupa ce a devenit lichid, adaugam cate-o lingura de faina amestecand bine dupa fiecare.


Apoi adaugam putin lapte, cu ATENTIE!!! pentru ca se va umfla si va poate stropi!!


Tragem oala de-o parte, amestecam usor apoi adaugam si laptele ramas.


Punem din nou la foc mic si amestecam continuu pana cand caramelul se dizolva si crema se ingroasa, avand consistenta unei budinci.


Oprim apoi focul, dam de-o parte, adaugam margarina si amestecam bine cu ajutorul unui mixer sau tel.


Asamblare:


Crema trebuie sa fie fierbinte iar foile reci.


Eu am oprit crema intr-un bol pentru a imbraca prajitura.


Pe o tava punem o foaie, 3-4 linguri de crema, intindem, asezam o alta foaie, crema si tot asa pana terminam. Ultima foaie ramane fara crema.


Eu am folosit doar 9 foi pentru ca nu am mai avut crema.


Dupa ce am umplut prajitura asezam o greutate deasupra ei pentru a se inmuia foile, eu am lasat-o de dimineata pana seara.


Dupa ce s-a inmuiat am imbracam prajitura in crema si am presarat fulgi de cocos.


Portionam si servim.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Inainte de a baga foile in cuptor le-am taiat in 2, pe lungime, cu un cutit. La final am obtinut 10 foi.

2

Eu am folosit doar 9 foi deoarece am pastrat o parte din crema pentru a imbraca prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

babi5 1

18.12.2013, 19:40

iulianastefan 1

13.03.2014, 20:35

cred ca seamna cu carpatiul

Angelina_Elena 1

13.03.2014, 22:03

Da, asa e...doar ca eu am facut sub forma de tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom