Prajitura cu crema caramel

de Angelina_Elena in Prajituri, 8 Sep 2013 | 15318 vizualizari

 

Pentru foi m-am inspirat de pe site-ul www.culinar.ro. Vreau sa urez "La Multi Ani" sarbatoritilor de astazi si sa va servesc virtual cu o prajiturica delicioasa!

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat (stins cu otet)
  • faina cat cuprinde (cca. 600-700 g)
  • 1 praf de sare
Crema caramel:
  • 1 l lapte
  • 450 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • 1 pachet margarina
Decor:
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Foi:


Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine.


Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine.


Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam faina.


Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.


Impartim aluatul in 5 bucati egale.


Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire (inainte de a o baga la cuptor, fiecare foaie se taie in 2, pe lungime!!!) pe care o coacem pe dosul unei tavi tapetate cu hartie de copt si putin ulei.


La fel procedam si cu celelalte.


Crema caramel:


Intr-o oala incapatoare punem zaharul la caramelizat la foc mic impreuna cu cele 2 linguri de apa.


Dupa ce a devenit lichid, adaugam cate-o lingura de faina amestecand bine dupa fiecare.


Apoi adaugam putin lapte, cu ATENTIE!!! pentru ca se va umfla si va poate stropi!!


Tragem oala de-o parte, amestecam usor apoi adaugam si laptele ramas.


Punem din nou la foc mic si amestecam continuu pana cand caramelul se dizolva si crema se ingroasa, avand consistenta unei budinci.


Oprim apoi focul, dam de-o parte, adaugam margarina si amestecam bine cu ajutorul unui mixer sau tel.


Asamblare:


Crema trebuie sa fie fierbinte iar foile reci.


Eu am oprit crema intr-un bol pentru a imbraca prajitura.


Pe o tava punem o foaie, 3-4 linguri de crema, intindem, asezam o alta foaie, crema si tot asa pana terminam. Ultima foaie ramane fara crema.


Eu am folosit doar 9 foi pentru ca nu am mai avut crema.


Dupa ce am umplut prajitura asezam o greutate deasupra ei pentru a se inmuia foile, eu am lasat-o de dimineata pana seara.


Dupa ce s-a inmuiat am imbracam prajitura in crema si am presarat fulgi de cocos.


Portionam si servim.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Inainte de a baga foile in cuptor le-am taiat in 2, pe lungime, cu un cutit. La final am obtinut 10 foi.

2

Eu am folosit doar 9 foi deoarece am pastrat o parte din crema pentru a imbraca prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (68)

babi5 1

18.12.2013, 19:40

iulianastefan 1

13.03.2014, 20:35

cred ca seamna cu carpatiul

Angelina_Elena 1

13.03.2014, 22:03

Da, asa e...doar ca eu am facut sub forma de tort!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi cu bulion (de post)