Prajitura cu crema caramel si alune

de burdulea56 in Prajituri, 6 Ian 2011 | 5608 vizualizari

 

Imi place la blatul din biscuiti sa adaug intotdeauna esenta de rom, vanilie si sa inlocuiesc alunele cu nuca prajita.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 200 g unt( 1 pachet),
  • 4 linguri zahar pudra,
  • 200 g alune prajite si nesarate(eu am folosit 100 g nuca prajita),
  • 500 g biscuiti simpli,
  • 1 cana si jumatate lapte rece,
  • 3 linguri cacao,
  • esenta de rom,
  • 2 vanilii.
  • Pt crema caramel:
  • 200 g zahar,
  • 3 oua,
  • 200 ml lapte dulce,
  • 3 linguri faina cernuta,
  • 200 g margarina.
  • Pt. glazura:
  • 200 g ciocolata,
  • 2 linguri apa,
  • 50 g unt.
  • Pt decor:
  • 100 g alune prajite si nesarate.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel si alune:

Zdrobim biscuitii marunt cu un sucitor, dupa care ii amestecam cu cacaua, zaharul pudra, alunele sau nucile zdrobite cu sucitorul. Incalzim laptele cu untul, vanilia si romul si turnam peste biscuiti. Amestecam bine si asezam comozitia intro tava mai mica, netezind, fara sa apasam prea tare.


Caramelizam zaharul intro craticioara, la foc mic. Separat amestecam ouale, faina si laptele si il turnam peste zaharul caramelizat, lasand sa fiarba pana se ingroasa ca o crema. Lasam sa se raceasca apoi amestecam cu margarina pana se obtine o compozitie cremoasa.


Turnam crema caramel peste blatul de biscuiti apoi nivelam frumos. Intro craticioara topim ciocolata razauita impreuna cu apa si margarina, o lasam putin sa se raceasca si apoi o turnam peste crema caramel si o nivelam. Deasupra decoram cu alune zdrobite.


Inainte de a fi portionata e bine sa tineti putin prajitura la rece sau chiar in congelator, asa se va putea taia mai bine. Atentie insa nu uitati prajitura la congelat! De data aceasta am doar aceste poze, am uitat sa pozez prajitura asezata pe platou, dar sper sa revin cu o alta ocazie cu poze.

 

TIPS-URI

1

Intotdeauna cand fac aceasta prajitura incep cu prepararea cremei caramel, sa iaba timp sa se raceasca pana trebuie amestecata cu margarina. Inainte de a fi portionata e bine sa tineti putin prajitura la rece sau chiar in congelator, asa se va putea taia mai bine. Atentie insa nu uitati prajitura la congelat!

2

blatul acestei prajituri nu trebuie copt, se prepara din biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

burdulea56 1

09.01.2011, 21:57

Rocsi, Teo, RuxyRux, multumesc de furcu

burdulea56 1

09.01.2011, 22:00

Va multumesc tuturor de furci, fac colectie

adry88 1

20.05.2011, 10:42

bunaaaaaaaa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide.