Prajitura cu crema caramel si alune

de burdulea56 in Prajituri, 6 Ian 2011 | 9333 vizualizari

 

Imi place la blatul din biscuiti sa adaug intotdeauna esenta de rom, vanilie si sa inlocuiesc alunele cu nuca prajita.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 200 g unt( 1 pachet),
  • 4 linguri zahar pudra,
  • 200 g alune prajite si nesarate(eu am folosit 100 g nuca prajita),
  • 500 g biscuiti simpli,
  • 1 cana si jumatate lapte rece,
  • 3 linguri cacao,
  • esenta de rom,
  • 2 vanilii.
  • Pt crema caramel:
  • 200 g zahar,
  • 3 oua,
  • 200 ml lapte dulce,
  • 3 linguri faina cernuta,
  • 200 g margarina.
  • Pt. glazura:
  • 200 g ciocolata,
  • 2 linguri apa,
  • 50 g unt.
  • Pt decor:
  • 100 g alune prajite si nesarate.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel si alune:

Zdrobim biscuitii marunt cu un sucitor, dupa care ii amestecam cu cacaua, zaharul pudra, alunele sau nucile zdrobite cu sucitorul. Incalzim laptele cu untul, vanilia si romul si turnam peste biscuiti. Amestecam bine si asezam comozitia intro tava mai mica, netezind, fara sa apasam prea tare.

Caramelizam zaharul intro craticioara, la foc mic. Separat amestecam ouale, faina si laptele si il turnam peste zaharul caramelizat, lasand sa fiarba pana se ingroasa ca o crema.  Lasam sa se raceasca apoi amestecam cu margarina pana se obtine o compozitie cremoasa.

Turnam crema caramel peste blatul de biscuiti apoi nivelam frumos. Intro craticioara topim ciocolata razauita impreuna cu apa si margarina, o lasam putin sa se raceasca si apoi o turnam peste crema caramel si o nivelam. Deasupra decoram cu alune zdrobite.

Inainte de a fi portionata e bine sa tineti putin prajitura la rece sau chiar in congelator, asa se va putea taia mai bine. Atentie insa nu uitati prajitura la congelat! De data aceasta am doar aceste poze, am uitat sa pozez prajitura asezata pe platou, dar sper sa revin cu o alta ocazie cu poze.

TIPS-URI

1

Intotdeauna cand fac aceasta prajitura incep cu prepararea cremei caramel, sa iaba timp sa se raceasca pana trebuie amestecata cu margarina. Inainte de a fi portionata e bine sa tineti putin prajitura la rece sau chiar in congelator, asa se va putea taia mai bine. Atentie insa nu uitati prajitura la congelat!

2

blatul acestei prajituri nu trebuie copt, se prepara din biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel si alune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulouri cu crema de vanilie