Prajitura cu crema de biscuiti si rom

de T I M E A in Prajituri, 24 Dec 2012 | 28571 vizualizari

 

O prajitura super gustoasa. Reteta e din caietul de retete a mamei mele.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri apa
  • 8 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • Crema:
  • 400 gr biscuiti simpli
  • 1 cana de nuca macinata
  • 1 cana apa
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri gem de caise (sau orice alt gem)
  • 1 sticluta esenta de rom
  • 1 pachet de unt (250 gr)
  • Glazura:
  • 160 gr zahar pudra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri si jumatate de apa fierbinte
  • bombonele colorate pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de biscuiti si rom:

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si apa mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.


Turnam in tava tapetata cu hartie de copt (24/36 cm) si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 25 minute. Verificam cu o scobitoare daca blatul e copt.


Pana se raceste blatul, pregatim crema in felul urmator:


Zdrobim biscuitii in robot si ii turnam intr-un bol mai maricel. Amestecam biscuitii cu cacaoa peste care turnam apoi apa calduta in care am topit zaharul. Adaugam apoi nuca, esenta de rom si gemul si omogenizam bine. Separat mixam bine untul pana devine spuma apoi adaugam la compozitia de biscuiti cate o lingura de unt si amestecam pana incorporam tot untul.


Asezam crema peste blatul racit si nivelam cu un cutit sau chiar cu lingura.


Dam la frigider minim o ora pentru a se intari crema.


Pentru glazura: amestecam zaharul pudra cu cacaoa apoi adaugam cele doua linguri de ulei si treptat apa fierbinte. Amestecam bine, bine cu lingura, dupa care ungem prajitura cu glazura.


Ornam cu bombonele colorate si dam din nou la frigider pana sa intareste glazura.


Si pentru ca eu am facut doua, am sa va prezint si pozele de la prima prajitura facuta. Difera doar biscuitii folositi, la aceasta am folosit biscuiti Rostar de vanilie, iar la cea de mai sus biscuiti Paltinis.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de biscuiti si rom" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

gaby_gabytza 1

01.05.2013, 08:25

DELICIOOOOOOOS

CarmenBlue 1

05.02.2014, 09:26

super reteta! direct la favorite

Alina26 1

06.02.2014, 14:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti si ciocolata