Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)

de Georgiana78 in Prajituri, 26 Feb 2013 | 10998 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult combinatia si am zis sa o incerc si nu mi-a parut rau deloc!
Desi eu am inlocuit mandarinele cu portocale, a fost un deliciu, o prajitura fina si aromata, minunata ce sa mai spun! Multumesc Motan pentru inspiratie !

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf sare

CREMA:

  • 300g branza de vaci
  • 3 linguri zahar pudra
  • 25g unt
  • 4 portocale
  • 1 lingurita gelatina
  • 300ml frisca lichida
  • esenta de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan):

BLAT:


- am amestecat faina cu cacaua si praful de copt si sarea


- am mixat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si am adaugat galbenusurile pe rand apoi uleiul, coaja de portocala si am omogenizat.


- peste albusuri am adaugat compozitia de ingradiente uscate, adica faina si celelalte si am amestecat de sus in jos pana s-au incorporat


- am turnat compozitia inntr-o tava dreptunghiulara de 25/15 tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 grade pentru 30 min.


- am scos blatul din tava si l-am lasat la racit.



CREMA:


- am inmuiat gelatina in 2-3 linguri de zeama de portocala apoi se dizolva pe baie de abur.


- portocalele se curata de coaja si se taie in bucati mici.


- am batut frisca si am pus esenta de portocale.


- am mixat branza de vaci cu zaharul pudra si untul pana am obtinut o crema omogena.


- am adaugat galatina racita, portocalele si 2/3 din frisca batuta si se amesteca bine.



ASAMBLARE:


- tava pe care am folosit-o pentru coacerea blatului am tapetat-o cu folie alimentara, am pus crema in tava, am nivelat iar deasupra am asezat blatul pe care l-am apasat bine.


- se aseaza la frigider pana se incheaga crema bine, eu am lasat-o de seara pana dimineata.


- am rasturnat prajitura pe platou si am ornat-o dupa imaginatie.




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Georgiana78 1

30.05.2014, 14:08

babi,

Gicuta69 1

09.07.2015, 12:30

Ce bunatate!

Aletta 1

09.07.2015, 12:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe