Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)

de Adriana G in Prajituri, 26 Feb 2013 | 10696 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult combinatia si am zis sa o incerc si nu mi-a parut rau deloc!
Desi eu am inlocuit mandarinele cu portocale, a fost un deliciu, o prajitura fina si aromata, minunata ce sa mai spun! Multumesc Motan pentru inspiratie !

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf sare

CREMA:

  • 300g branza de vaci
  • 3 linguri zahar pudra
  • 25g unt
  • 4 portocale
  • 1 lingurita gelatina
  • 300ml frisca lichida
  • esenta de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan):

BLAT:

 - am amestecat faina cu cacaua si praful de copt si sarea

 - am mixat albusurile cu zaharul si zaharul vanilat si am adaugat galbenusurile pe rand apoi uleiul, coaja de portocala si am omogenizat.

- peste albusuri am adaugat compozitia de ingradiente uscate, adica faina si celelalte si am amestecat de sus in jos pana s-au incorporat

 - am turnat compozitia inntr-o tava dreptunghiulara de 25/15 tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor la 180 grade pentru 30 min.

 - am scos blatul din tava si l-am  lasat la racit.

 

CREMA:

 - am inmuiat gelatina in 2-3 linguri de zeama de portocala apoi se dizolva pe baie de abur.

 - portocalele se curata de coaja  si se taie in bucati mici.

 - am batut frisca si am pus esenta de portocale.

 - am mixat branza de vaci cu zaharul pudra si untul pana am obtinut o crema omogena.

 - am adaugat galatina racita, portocalele si 2/3 din frisca batuta si se amesteca bine.

 

ASAMBLARE:

 - tava pe care am folosit-o pentru coacerea blatului am tapetat-o cu folie alimentara, am pus crema in tava, am nivelat iar deasupra am asezat blatul pe care l-am apasat bine.

 - se  aseaza la frigider pana se incheaga crema bine, eu am lasat-o de seara pana dimineata.

 - am rasturnat prajitura pe platou si am ornat-o dupa imaginatie.

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)-0
Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)-1
Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)-2
Prajitura cu crema de branza si portocale ( a la Motan)-3

COMENTARII (44)

Adriana G

Adriana G 1

30.05.2014, 14:08

babi,

Gicuta69

Gicuta69 1

09.07.2015, 12:30

Ce bunatate!

Aletta

Aletta 1

09.07.2015, 12:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!