Prăjitură cu cremă de ciocolată

de LadyCrs in Prajituri, 2 Apr 2012 | 1427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 linguri de zahăr
  • 4 ouă
  • 3 linguri de cacao
  • 6 linguri de făină
  • un plic praf de copt
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 500 ml frișcă lichidă
  • esență
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu cremă de ciocolată:

Pentru blat: Spargem ouăle și separăm albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile le frecăm cu zahărul până ce acesta se topește. Albușurile le batem separat cu un praf de sare până se întăresc. Adăugăm gălbenușurile peste albușuri și amestecăm încet cu o lingură. Amestecăm făina cernută cu cele trei linguri de cacao și praful de copt...apoi încorporăm amestecul obținut peste compoziția de albușuri și gălbenușuri.Turnăm aluatul în tavă pe care am acoperit-o cu hârtie de copt. Încingem bine cuptorul și coacem blatul la foc mediu aproximativ 20 de minute.


Pentru cremă: într-un vas vom pune frișca lichidă și ciocolata ruptă în bucățele. Punem la bain-marie toate ingredientele și le lăsăm până se topește ciocolata, amestecând din când în când. Crema astfel obținută o vom ține la frigider două- trei ore ( pentru a se întări și a o putea bate bine). După ce s-a răcit o mixăm până își dublează volumul.


Blatul obtinut îl însiropăm bine cu un sirop format din apă, zahăr și esență. Întindem uniform crema peste prima foaie de blat, păstrând câteva linguri și pentru ornat. Acoperim cu cel de-al doilea strat pe care îl însiropăm , apoi întindem restul de cremă. Se ține la frigider înainte de a fi servită.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu cremă de ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

iri_iri 1

03.04.2012, 21:27

place

Sim0na 1

03.04.2012, 21:55

Ce bine arata...

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 10:45

buna,buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Floriilor''