Prajitura cu crema de ciocolata

de Poliana in Prajituri, 29 Noi 2013 | 5175 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura super-extra ciocolatoasa pentru toti iubitorii de ciocolata. Este divina!! Fiecare muscatura e savurata la maxim si te face sa iti mai doresti alta, si alta...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 130 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura cafea instant
  • 1/4 cana apa fierbinte
  • 4 oua separate
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 1/4 lingurita cream of tartar
  • 1/4 cana faina
  • Umplutura
  • 150 gr ciocolata neagra
  • 1/4 cana lapte
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • 300 gr smantana pentru frisca
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 plic intaritor frisca
  • 200 gr dulceata de capsune
  • Decor
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura lapte
  • 10 gr unt
  • frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Ciocolata neagra o punem la bain marie impreuna cu cafeaua si apa. O lasam pana cand este complet topita, apoi o luam de pe foc si dam deoparte. Galbenusurile se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand se mai deschid la culoare. Adaugam ciocolata treptat si amestecam pana la omogenizare. Punem si extractul de vanilie.


Albusurile le batem usor cu sarea. Cand devin spumoase adaugam tartar-ul si mai mixam bine pana cand obtinem o spuma tare. Punem zaharul ramas cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare pana cand e complet topit zaharul. Daca nu aveti 'cream of tartar' puteti sa puneti aceeasi cantitate de otet sau zeama de lamaie.


Incorporam faina si albusurile alternativ in compozitia de oua si ciocolata cu miscari usoare de jos in sus.


Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam o tava de dimensiuni 35/25cm cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si nivelam cu grija. Compozitia va fi destul de lichida si usor aerata, asa trebuie sa fie. Coacem prajitura timp de 12-15 minute in functie de cuptor.


Scoatem prajitura din tava si o rastunam pe o hartie de copt. O lasam acolo pana la racirea completa, apoi o acoperim cu un prosop de bucatarie.


Pentru crema sa procedam asa: topim ciocolata pe foc mic impreuna cu laptele. Luam de pe foc si lasam 10-15 minute deoparte. Mascarpone il mixam usor cu 3 linguri de zahar pudra pana cand devine cremos. Il incorporam in crema de ciocolata si apoi dam la rece. Frisca o mixam timp de un minut la viteza medie. Adaugam intaritorul de frisca, zaharul pudra si mai mixam pana cand se face bat. Incorporam usor frisca in crema de ciocolata cu miscari de jos in sus. Dam crema la rece pentru o ora.


Trecem repede la asamblare. Taiem blatul in doua pe verticala astfel incat sa obtinem doua blaturi egale. Punem crema pe un blat, nivelam frumos iar apoi punem dulceata de capsune si nivelam din nou. Acoperim cu blatul doi si punem prajitura la rece pentru jumatate de ora.


Pregatim repede o glazura de ciocolata din ciocolata neagra, unt si lapte pe care le topim la bain marie. Acoperim intreaga prajitura cu aceasta glazura. Glazura nu e multa, deci stratul de glazura va fi destul de subtire. Puteti sa dublati cantitatile pentru glazura daca va doriti un strat mai gros.


Prajitura trebuie lasata la rece cateva ore bune, preferabil peste noapte, apoi se poate portiona usor. Se decoreaza fiecare bucata cu frisca, eventual si capsune si gata.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Ancutsa 1

04.08.2016, 19:29

O prajitura frumoasa si mai ales delicioasa!

miki_a 1

04.08.2017, 10:58

La mulți ani!

kytz 1

04.08.2017, 13:06

La mulți ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura la metru