Prajitura cu crema de ciocolata

de _Alina_ in Prajituri, 12 Feb 2015 | 5842 vizualizari

 

We love chocolate! Da, spunem raspicat ca suntem mari iubitori de ciocolata. Toata familia simte o atractie nemaipomenita cand vine vorba despre asa ceva.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua mari (L)
  • 100 g zahar
  • 90g faina
  • 15 g cacao
  • 1 lg ulei
  • Crema de ciocolata:
  • 400 g smantana lichida neindulcita (Pilos - 30%grasime)
  • 300 g ciocolata amaruie (55%cacao)
  • Pentru insiropat:
  • 1 lg sirop de zmeura
  • 50 ml apa rece
  • In plus:
  • 4 lg cu varf gem de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata:

Blat:

1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.


2. Separa albusurile de galbenusuri.


3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul tot deodata si mixeaza pana cand acesta se dizolva, iar in final spuma formata este densa si lucioasa.


4. Inglobeaza galbenusurile in albusurile spuma mixand usor. Adauga uleiul si inglobeaza-l usor cu mixerul.


5. Amesteca faina cu cacaoa, si cerne mixul in compozitie in doua-trei transe amestecand dupa fiecare transa. Inglobeaza-l usor cu o spatula, prin miscari circulare, de sus in jos.


6. Toarna compozitia intr-o tava patrata (20x20 cm) (eu am folosit o tava de silicon care trebuie unsa cu ulei, daca folositi o tava din metal nu uitati sa o tapetati cu hartie de copt), si introdu in cuptor pentru 30-40 minute, sau pana trece testul scobitorii.


7. Scoate tava din cuptor sa se raceasca complet. Taie apoi blatul o data pe orizontala, astfel incat vor rezulta doua felii.


Crema de ciocolata:


1. Taie ciocolata si pune-o impreuna cu 300 g smantana lichida intr-o cratita la foc mediu, amesteca pana cand ciocolata este complet topita, iar compozitia este omogena. Opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca energic.


2. Lasa compozitia sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi o introduci in frigider pentru 40-60 minute. 3. O scoti de la frigider, o mixezi pana cand creste in volum si se deschide la culoare, iar mai apoi o folosesti la asamblat.


Asamblare:


1. Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaz-o, intinde gemul deasupra ei, pune jumatate din crema intr-un pos cu dui stea inchisa si pune crema deasupra gemului.


2. Pune cealalta felie de blat, insiropeaz-o, ia 2-3 lg de crema si topeste-o, o lasi sa se racoreasca 1-2 minute apoi o torni peste felia de blat. Pui restul de crema in pos si ornezi prajitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Xandrinne 1

13.02.2015, 21:33

Minunata!

scortisoara 1

14.02.2015, 14:27

oaau, o minunatiee!

Criss 1

16.02.2015, 08:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder