Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)

de alilianaa in Prajituri, 14 Apr 2014 | 8824 vizualizari

 

M-am inspirat de la Lavinia. Padre incercase reteta ( blatul) si am vazut ca a fost bun, deci.... A fost o incercare...dar una reusita. A fost pe placul celor care au servit.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • · 3 cani faina
  • · 1 1/2 cana zahar
  • · 1/2 cana cacao
  • · 1 plic praf de copt
  • · O lingurita rasa bicarbonat
  • · 1/2 lingurita sare
  • · 2 cani apa
  • · 1/2 cana ulei
  • · 2 lingurite zeama de lamaie
  • · 70 g ciocolata de post razuita ( am folosit ciocolata de menaj-e de post)
  • · 2-3 picaturi esenta de rom
  • Crema:
  • · 50 ml zeama de portocale ( eu am avut de la o portocala)
  • · 700 ml apa
  • · 12-15 linguri zahar
  • · esenta de rom
  • · 5 linguri cu amidon
  • · 2 linguri cacao
  • · 150 ciocolata de post
  • · un pachet margarina Rama
  • Glazura:
  • · 100 g ciocolata de post
  • · 2 linguri apa
  • · 2 linguri ulei.
  • Sirop:
  • 6 linguri zahar
  • 200 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata ( de post):

Blat:

Intr-un bol am pus partea uscata si am amestecat ( faina, zahar, cacao, praf de copt, bicarbonat, sare si ciocolata). Peste aceasta am pus, dupa ce am omogenizat bine, apa, uleiul, zeama de lamiae si esenta de rom. Le-am amestecat pe toate si le-am pus intr-o tava dreptunghiulara pe hartie de copt. Se da cuptor pentru 30-40 minute. Se face testul scobitorii. Se lasa la racit. Acest blat va fi taiat in doua.

Crema: 

Sucul obtinut de la o portocala a fost amestecat cu apa si zaharul. Am adaugat amidonul si cacaoa, fulgii de ciocolata. Am omogenizat. Le-am pus pe foc. Le-am lasat  sa fiarba pana a capatat consistenta unei budinci ( amestecati mereu!!!). La final am adaugat lingura cu lingura, margarina mixata.  Se da la rece.

Siropul:

Zaharul se caramelizeaza si cand este gata se adauga apa ( atentie la aburi!). Se lasa la topit si racit. Glazura: cicolata se pune pe foc cu apa si uleiul pana cand se topeste. Se lasa putin la racit dupa care o punem peste prajitura.

Asamblare:

Blatul de la baza se insiropeaza, se adauga o parte din crema, se pune al doilea blat se pune si cealalata parte de crema. La final se pune glazura. Ca ornare suplimentara am adaugat fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alilianaa 1

15.04.2014, 10:32

Anca, Cris, Simomultumesc frumos..

pity19 1

15.04.2014, 13:57

buna prajitura ta!

laura_n 1

15.04.2014, 19:50

este bestial blatul asta! si eu l-am incercat si mi-a placut foarte mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

TOP
utilizatori

mihaelar63

6888 puncte

oanapl

5496 puncte

Rocsi

4747 puncte

katty

4390 puncte

mirela0911

3702 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet cu bacon si garnitura de legume

de dantes 5

ieri la 11:19

Supa crema de conopida cu castane

pe 21.01 la 21:42

Clementine înghețate

pe 21.01 la 21:32

Gratin de dovleac și brânză raclette

pe 21.01 la 21:22

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca (de post)