Prajitura cu crema de ciocolata si menta

de ela in Prajituri, 29 Dec 2014 | 4347 vizualizari

 

tortul cu crema de ciocolata si menta facut de curand a avut asa de mare succes ca am vrut sa repet cumva reteta...

 

INGREDIENTE

  • BLATUL 1:
  • 7 oua
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf sare
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingurita esenta menta
  • BLATUL 2:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 plic praf copt
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf sare
  • PENTRU INSIROPAT facem un ceai concentrat din frunze de menta
  • CREMA:
  • 160 gr ciocolata menta (ciocolata HEIDI)
  • 250 gr ciocolata menaj neagra
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • esenta de menta
  • DECOR:
  • 500 ml frisca lichida
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de ciocolata si menta:

Preparam blaturile: batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul si faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi esenta de menta. Tapetam o forma de copt cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, la foc mic pana se coace blatul. Lasam sa se raceasca si dam jos hartia de copt de pe fundul blaturilor.


Crema o pregatim cu cateva ore inainte: radem ciocolata sau o zdrobim cu un cutit si o punem intr-un bol. Smanatana pentru frisca o punem intr-o craticioara la foc mic, pana da primul clocot, apoi o turnam peste ciocolata, punem esenta de menta dupa gust si amestecam energic pana se topeste ciocolata si se ingroasa crema. Punem crema la frigider cateva ore pana se intareste, apoi o scoatem si o batem cu o lingura de lemn cateva minute. Pastram cateva linguri pentru la decor si restul o punem peste blatul insiropat


Batem frisca si o amstecam apoi cu crema de ciocolata ramasa Asamblam prajitura:blatul 1,crema,blatul 2 apoi frisca batuta cu restul de crema.Presaram ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore.


 

TIPS-URI

1

daca nu avem esenta de menta folosim cateva linguri de ceai de menta concentrat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MOKUSKA 1

30.12.2014, 09:37

mirela0911 1

31.12.2014, 11:40

Super buna cu asa combinatii!

simona72 1

31.12.2014, 12:00

Supeeer si asta! Si-mi place ideea cu ceaiul pt insiropat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos