Prajitura cu crema de lamaie

de alilianaa in Prajituri, 2 Mar 2014 | 17979 vizualizari

 

Miha e ,, vinovata"..am tras cu ochiul la ea si mi-am facut o pofta de dura cam de mult...si pentru ca de maine e post, nu mi-am permis sa ratez. Ingrediente aveam, chef din belsug, pofta in cap si stomac... asa ca...

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 500 g faina,
  • 2 oua,
  • 150 ml lapte ,
  • 80 g zahar ( mai putin am pus eu),
  • o lingurita bicarbonat,
  • 6 linguri ulei
  • Crema:
  • 1 l lapte,
  • 7 linguri zahar,
  • 200 g margarina,
  • 10 linguri rase faina,
  • zeama de la o lamaie si jumatate,
  • 3 oua,
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Foile: Uleiul se pune intr-un vas peste care se adauga in ploaie faina, bicarbonatul si se amesteca. Se adauga ouale si amestecam.  In 150 ml lapte punem zaharul si amestecam pana se topeste.  Il adaugam peste aluat si framantam. Daca este prea lipicios aluatul, mai punem cate putina faina.  Din acest aluat  am copt 3 foi de dosul tavii. Eu am tinut aluatul la rece pret de o ora jumate. 

 Crema: ouale, zaharul si faina le-am amestecat,, in uscat" peste care am adaugat laptele caldut si am amestecat permanent. Am transferat crema pe foc si amestecat continuu sa nu se faca cocoloase sau sa se lipeasca. Spre final am stors o lamaie si  jumatate, sucul punandul-l peste crema. Am adaugat si putina coaja rasa de lamaie. Cand crema este gata am dat-o la rece. Am frecat bine margarina si am adaugat-o lingura cu lingura in crema pana la omogenizare.  Crema  am asezat-o intre foi. Am dat prajitura la rece. Am taiat-o a doua zi.  

Multumesc Miha ...excelenta.  Modul de preparare este usor schimbat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

olivee 1

03.03.2014, 19:40

buna ,buna !

alilianaa 1

04.03.2014, 07:49

Simona, Alina, multumesc

alilianaa 1

04.03.2014, 07:49

Pusha, Olivee multumesc

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Alba ca Zapada''