Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d

de Corinuta in Prajituri, 29 Noi 2014 | 17061 vizualizari

 

Credeti ca mai are nevoie de introducere? O prajitura pufoasa, cremoasa, putin acrisoara, dar numai atat cat trebuie ;)

 

INGREDIENTE

Ptr blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura apa
  • 1 plic zahar vanilat

Ptr crema:

  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cu varf amidon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 150 g unt
  • 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d:

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Ptr blat: se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma, se adauga pe rand zaharul, cate o lingura, apoi zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si apa, se toarna peste spuma de albusuri si se mai mixeaza putin la viteza cea mai mica pana se incorporeaza uniform. Adaugam si faina cernuta, in ploaie, putin cate putin, amestecand cu o paleta de jos in sus. Blatul il turnam intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si il nivelam frumos. Se da la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade sau pana trece testul cu scobitoarea.

Ptr crema: se amesteca zaharul, zaharul vanilat si amidonul intr-o craticioara, se adauga laptele si se amesteca bine cu un tel. Se pune pe foc si se fierbe pana devine mai groasa decat budinca. Se ia de pe foc, se adauga coaja de lamaie rasa si zeama de la lamaie. Dupa ce s-a mai racit putin adaugam si untul moale si le mixam impreuna.

Asamblare: blatul racit se taie in doua (eu l-am taiat pe verticala) se umple cu crema, iar deasupra se pune crema ramasa sau frisca. Se portioneaza cand e rece(daca aveti rabdare:).

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca puneti blatul la copt intr-o tava mai mica, il puteti taia pe orizontala, astfel dupa umplere se poate portiona in mai multe bucati

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie a la Gaby_d" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de lamaie si cocos