Prajitura cu crema de lamaie si cocos

de luminita20_2006 in Prajituri, 15 Sep 2010 | 8690 vizualizari

 

UN DELICIU
am pornit de ideea prajiturii cu mac si lamaie de Miha, insa am adus undele modificari la crema, iar rezultatul extrem de bun:)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • -3 oua
  • - 150 gr zahar
  • -100 gr unt
  • -50 ml lapte
  • -200 gr faina
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1plic zahar vanilat
  • Crema
  • -300 ml lapte
  • - 3 galbenusuri
  • - 100 gr zahar
  • -2 linguri amidon
  • -zeama de la o lamaie
  • - 250 gr frisca
  • - 100 gr nuca de cocos
  • Sirop:
  • -100ml apa
  • -100 gr zahar
  • -2 felii de lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie si cocos:

Blat:


Ouale se bat cu sare pana isi dubleaza volumul, se adauga zaharul si vanilia mixam pana devine o crema. Dupa care adaugam untul topit, laptele, faina cu praful de copt, se amesteca bine. Compozitia se toarna in tava si se da la cuptor pana cand se rumeneste si se face testul cu scobitoarea


Crema:


Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se albesc, se aduga amidonul apoi cate putin lapte seamesteca bine si se pune pe foc amestecand in continuu pana se ingroase crema. Se lasa la racit si se adauga zeama de la lamaie. Frisca se mixeaza pana cand se intareste apoi se pune peste crema racita, se adauga si nuca de cocos se amesteca bine.



Blatul se imparte in doua, se insiropeaza se pune jumate din crema apoi ai doilea blat iar sirop si restul de crema. Se da la frigider pana a doua zi.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Teo 1

16.09.2010, 22:23

si mie mi-a atras atentia aceasta prajitura si tu Luminita , m-ai determinat sa incerc !imi place ce a iesit !

marieta 1

17.09.2010, 15:29

o bunatate!!!!!!!!

luminita20_2006 1

20.09.2010, 13:12

Teo cu siguranta o sa iti placa parjiturica e un deliciu si disopare cat ai clipi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic