Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca

de Lavinia in Prajituri, 6 Aug 2014 | 21521 vizualizari

 

Crema delicata si acrisoara de lamaie se potriveste perfect cu ciocolata si frisca!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 130 g faina
  • 20 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Crema de lamaie:
  • coaja si zeama de la 1 lamaie mare
  • 400 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 7 linguri de zahar
  • 2 linguri de faina
  • 2 pliculete vanilie
  • 200 g unt (82 % grasime)
  • Glazura:
  • 170 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri frisca lichida
  • Decor:
  • 250 g smantana pentru frisca
  • 1 lingura de zahar
  • felii de lamaie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca:

Blat:

Am mixat albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul pana am obtinut o bezea tare.

Am adaugat pe rand,galbenusurile,apa ,uleiul si vanilia.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si cacaua.

Am adaugat din mixul de faina si cacao peste albusuri,in cateva transe,amestecand usor cu ajutorul unei spatule.

Am tapetat tava cu hartie de copt si am copt blatul in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute(testul scobitorii)

Crema de lamaie:

Am pus laptele pe foc pana a ajuns la punctul de fierbere.

Intr-un bol am amestecat faina,praful de budinca,coaja de lamaie ,zaharul si zaharul vanilat.

Am inceput sa adaug treptat lapte fierbinbte amestecand bine pentru a nu se forma cocoloase.

Am adaugat si zeama de lamaie apoi am pus amestecul pe foc mic pana s-a ingrosat.

Untul moale ,la temperatura camerei,l-am mixat pana a devenit spumos.

Am adaugat lingura cu lingura din crema de lamaie racita mixand bine pana am obtinut o crema pufoasa.

Am intins crema peste blat si am dat la frigider pana s-a intarit crema.

Am portionat prajitura in cuburi potrivite. (eu am facut cateva si in forma de romb) . Am topit ciocolata cu frisca apoi am glasat fiecare bucata.

Smantana pentru frisca am mixat-o bine cu zaharul. Cu ajutorul unui posh am spritat frisca peste bucatile de prajitura.

Am decorat cu felii de lamaie dar este optional.

TIPS-URI

1

Puteti insiropa blatul.

2

Am folosit o tava de 35/25 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie,ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata