Prajitura cu crema de lapte caramelizat ( reteta nr. 200)

de alilianaa in Prajituri, 13 Ian 2014 | 32006 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri apa,
  • 6 linguri faina ( mai rase),
  • un praf de copt,
  • razatura de coaja portocala,
  • un praf de sare.
  • Crema:
  • 8 linguri zahar,
  • 500 ml lapte + 150 ml lapte,
  • 3 oua,
  • 2 linguri zahar,
  • 3 linguri amidon,
  • 180 g unt,
  • 2-3 picaturi esenta de portocala.
  • Caramel toping :
  • 2 linguri zahar,
  • 50 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lapte caramelizat ( reteta nr. 200):

Blatul: separa albururile de galbenusuri. Bate albusurile spuma  cu un praf de sare si cu zaharul pus lingura cu lingura  pana se face o bezea. Amesteca galbenusurile cu uleiul si apa si adauga-le bezelei. Amesteca cu mixerul. Cu lingura de lemn amestecam de jos in sus compozitia de mai sus peste care se pune lingura cu lingura faina si praful de copt. Tapeteaza o tava dreptunghiulara cu unt si hartie de copt si pune compozitia la copt pentru 30 min. Fa testul scobitorii. 

Crema: se face in doua etape. Prima etapa: pune la caramelizat 8 linguri de zahar si cand este gata adauga laptele ( 500 ml) fiert. Atentie la aburi. Lasa-l pe foc , se va topi repede. Da laptele la o parte. 

Etapa a doua: ouale, plus 2 linguri zahar se mixeaza bine pana ajung o spuma. Adauga  3 linguri de amidon, mixeaza. Pune laptele ( 150 ml) mixeaza. Aceasta compozitie se pune peste prima si se pune pe foc. Adauga cateva picaturi se esenta de portocala. Se amesteca continuu pana capata aspect de budinca. Da cratita la o parte si adauga untul frecat putin. 

Asamblare: taie blatul in doua. Pe prima foaie pune jumatate din crema, pune a doua foaie si cealalta jumatate de compozitie de crema. 

Caramel toping : caramelizeaza 2 linguri de zahar si adauga unt.  Lasa la topit. 

Caramelul se pune repede peste prajitura pentru ca se raceste. 

Se lasa la rece pret de cateva ore si apoi se taie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lapte caramelizat ( reteta nr. 200)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si capsuni