Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte

de Panacris in Prajituri, 16 Dec 2012 | 2111 vizualizari

 

Initial am vrut sa prepara prajitura Petre Roman, neavand toate ingredientele, am facut o combinatie si a iesit o minunatie de prajitura. Buna ptr sarbatori, rapida si delicioasa!

 

INGREDIENTE

Ptr Blat:

  • oua 7 bucati,
  • zahar tos 7 linguri,
  • faina 7 linguri,
  • nuca macinata 7 linguri,
  • praf de copt 1 plic,
  • zahar vanilinat 1 plic.

Ptr insiropat:

  • apa,
  • zahar tos 2 linguri,
  • esenta de rom 1 fiola

Ptr crema:

  • margarina Rama 1 pachet,
  • dulceata de lapte 1 borcan, cca 400 ml,
  • nuca macinata 3 linguri

Ptr glazura:

  • ciocolata menaj 200 g,
  • margarina 50 g,
  • bomboane colorate
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte:

Se amesteca energic ouale cu zaharul si zaharul vanilinat pana se albesc, apoi se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt, nuca si se amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de pergament, si se da la copt, in cuptorul preincins cca. 45 de minute la foc mediu. Dupa ce a trecut testul scobitorii, se scoate din tava, iar cand se racoreste se taie in doua. Intre timp se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de rom, cu care se insiropeaza cele doua foi. Ptr crema se bate energic margarina, se adauga dulceate de lapte ( dulce de leche!) si nuca macinata pana se incorporeaza toate ingredinetele. Cu aceasta crema se umplu foile de blat. Prajitura se da la rece ptr cca. 30 de minute. Pentru glazura, se pune la topit ciocolata in vasul special, se adauga 50 g margarina, iar cand s-a omogenizat glazura, se toarna peste prajitura. Se orneaza cu bomboane colorate dupa gustul fiecaruia.

 

TIPS-URI

1

margarina se poate inlocui cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de nuca si dulceata de lapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

17.12.2012, 08:32

Trebuie folosita dulceata !!!

Sim0na 1

17.12.2012, 11:34

tare bine arata!

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:27

place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac