Prajitura cu crema de vanilie si alune

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2010 | 12435 vizualizari

 

Nu ma intrebati cum a fost ca nu stiu..eu nu am pucat sa gust mai nici o prajitura din alea de la nunta...ca m-am saturat numai facandu-le..

 

INGREDIENTE

  • 4 foi pandispan de vanilie(astea sunt cumparate ,dar voi puteti sa le faceti acasa, ca stiu ca sunteti fete harnicute)
  • pentru crema:
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 180 gr zahar tos
  • 350 ml frisca
  • 20 gr gelatina
  • 1 esenta rom
  • 1 plic zahar vanilat
  • o mana de alune
  • 2-3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si alune:

Gelatina se inmoaie in laptele rece.(pana laptele este absorbit in intregime).


frisca se bate spuma si se da la frigider.


albusurile se bat spuma,se adauga zaharul tos si esenta de rom.


se bat pana ce se intaresc bine.


peste gelatina inmuiata se pun galbenusurile si spuma de albusuri.


se aseaza cratita pe baie de aburi si se bate cu telul pana devine o smantana mai groasa si spumoasa.


se ia de pe foc,se pune zaharul vanilat ,apoi se aseaza desupra unui vas cu apa rece si se bate in continuare pana se raceste.


peste crema se pune si frisca si se invarte usor de cu o lingura de jos in sus.


se aseaza prima foaie apoi crema,iar foaie si crema si tot asa pana la cea de-a 4 a foaie.


se pastreaza putina crema si se pune si deasupra.


alunele se piseaza cu un cutit si se presara pe deasupra.


zaharul se pune intr-o cratita pentru a face zahar ars,il lasam sa se raceasca ,apoi sfaramam bucatele si punem pe deasupra.


sper sa va placa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Rocsi 1

30.12.2011, 11:09

Laura!!

deyutzky 1

15.12.2012, 18:39

Rocsi 1

15.12.2012, 19:14

Dey

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura magica