Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata

de Rocsi in Prajituri, 25 Dec 2013 | 17525 vizualizari

 

Dragii mei prieteni virtuali va doresc din suflet sa aveti parte de un Craciun fericit cu sanatate, bucurii, multe impliniri si masa imbelsugata. Daca sunteti alaturi de cei dragi sa petreceti clipe magice! Am venit cu o prajitura super delicioasa si tare sunt mandra de cum mi-a iesit atat ca aspect dar si la gust. Nemaipomenita si trebuie sa o incercati macar o data. Este o reteta de pe Bucataresele Vesele, la crema am facut mici modificari, am adaptat putin dupa gusturile noastre si am facut o foaie in plus ca a iesit destul de multa crema.. Multumesc fetelor pentru reteta :).

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 9 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri lapte
  • 14 linguri faina
  • 5 linguri cacao
  • un varf de cutit de sare
  • 15 gr praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema de vanilie:
  • 1 litru lapte
  • 11 linguri amidon
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri zahar
  • 200 gr unt 80% grasime
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 baton de vanilie
  • Nuca caramelizata:
  • 200 gr zahar
  • 250 gr miez de nuca
  • 2 lingurite ness
Portii: 45
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata:

Eu am pregatit prima data crema:


Mixam galbenusurile spuma impreuna cu zaharul. Adaugam amidonul, putin lapte rece si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert cu batonul de vanilie. Cand incepe sa fiarba, luam de pe foc, aruncam batonul de vanilie si incorporam amestecul de galbenusuri. Punem inapoi pe foc potrivit si invartim bine pana se ingroasa ca o budinca, chiar putin mai tare decat o budinca. Tragem cratita deoparte, adaugam untul si amestecam energic. Acoperim crema cu folie si lasam pana se raceste bine. Frisca de la frigider o mixam spuma. Mixam putin crema de vanilie, apoi incorporam frisca batuta cu o paleta de silicon.


Blatul:


Ouale le batem spuma impreuna cu zaharul. Incorporam laptele, sarea, esenta de vanilie si praful de copt. Punem faina cernuta treptat, apoi cacaoa, pe care la fel, o cernem. Impartim compozitia in 3 parti egale. Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt, punem prima parte de compozitie si o nivelam. O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, 15 minute pana este coapta prima foaie. La fel procedam si cu celelalte doua. Le asezam pe o tava si le lasam sa se raceasca.


Nuca caramelizata:


Caramelizam zaharul, pana devine usor aramiu, aveti grija sa nu-l ardeti ca o sa fie amara. Peste punem miezul de nuca, amestecam bine si rasturnam pe hartie de copt. Cand s-a racit bine o maruntim in robot impreuna cu ness-ul.


Asezam prima foaie intro tava, ungem cu un strat gros de crema pe care o nivelam cu o paleta de silicon, iar foaie si iar crema (oprim doar 4-5 linguri de crema). Asezam ultima foaie, ungem peste tot cu crema oprita, iar deasupra presaram nuca caramelizata apasand-o usor cu mana. Dam prajitura la rece peste noapte.


Nu pot sa zic decat ca este un ADEVARAT DELICIU!! Multumesc pentru reteta Bucataresele Vesele!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie si nuca caramelizata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

merisor 1

27.12.2013, 11:16

Minunata! cum de am ratat asa ceva?

Rocsi 1

27.12.2013, 20:59

Multumesc mult dia. Sarbatori cu bine, sanatate, multe bucurii va doresc si eu tie si celor dragi tie

Rocsi 1

27.12.2013, 20:59

Meri ai noroc ca mai am o bucatica si te pot servi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie