Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure

de Rocsi in Prajituri, 26 Mar 2016 | 4888 vizualizari

 

Un desert pregatit la rece, fara coacere absolut divin! Cremele spumoase, combinate cu fructe, totul indulcit cu indulcitor de la Green Sugar. Rasfat, deliciu, arome!

 

INGREDIENTE

  • Crusta:
    • 200 gr biscuiti simpli
    • 50 gr unt
    • 8 linguri lapte
    • 1 lingura indulcitor Green Sugar
    Crema de vanilie:
    • 200 ml frisca lichida
    • 200 gr crema de branza
    • 100 gr ciocolata alba
    • 2 linguri indulcitor Green Sugar
    • 1 lingurita vanilie
    • coaja rasa de lamaie
    • 1 foaie de gelatina
    • 1/2 cana de visine fara samburi
    Crema de fructe de padure:
    • 1/2 din crema de vanilie de mai sus
    • 2 foi felatina
    • 200 gr fructe de padure
    • 1 lingura indulcitor Green Sugar
    • plus biscuiti pentru baza
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure:

Crusta:

Topim untul si il lasam sa se racoreasca.

Biscuitii ii macinam in robot si ii amestecam cu untul topit, laptele si indulcitorul.


Crema de vanilie:

Ciocolata alba o topim si o lasam sa se racoreaca.

Intr-un bol, punem frisca rece si o mixam putin.

Incorporam crema de branza, apoi indulcitorul si ciocolata topita.

Mixam cat sa obtinem o crema spumoasa.

La final adaugam vanilia si coaja rasa de lamaie.

Punem foaia de gelatina la hidratat in apa rece, o scurgem bine, apoi o topim pe baie de aburi.

Crema de vanilie o impartim in doua.

Intr-una din creme incorporam gelatina topita si amestecam bine.


Crema de fructe de padure:

Fructele de padure le punem in blender cu indulcitorul si le facem piure.

In cealalta jumatate din crema de vanilie, in care nu am pus gelatina, adaugam piureul de fructe.

Punem foile de gelatina la hidratat, apoi le scurgem bine si le topim pe baie de aburi.

Gelatina topita o incoporam in crema de fructe de padure.


Tapetam cu folie o tava de chec.

Punem crusta de biscuiti, in asa fel incat sa imbracam toata tava, inclusiv peretii pana sus.

Asezam crema de vanilie, o nivelam, apoi infingem visinele in crema.

Punem crema de fructe de padure si o nivelam.

Deasupra asezam biscuiti. Eu i-am trecut prin putina zeama de compot de caise, dar cred ca merge si fara sa fie insiropati.


Dam prajitura la rece 4-5 ore.

Dupa acest timp, o scoatem din frigider si o rasturnam pe un platou, apoi indepartam folia.

Se portioneaza si se serveste.

PS: Daca doriti o crema mai gelatinoasa, puneti mai multa gelatina. Eu prefer ca sa fie spumoase cremele.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie, visine si crema de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (64)

Rocsi 1

05.04.2016, 21:24

Carmen Daniela, bineinteles ca poti folosi zahar. Eu de obicei pun dupa gust, noi nu mancam prajiturile prea dulci. Dar poti pune in loc de 2 linguri de indulcitor 3 de zahar, desi nu e prea diferenta intre zahar si indulcitor.

CarmenDaniela 1

05.04.2016, 23:45

Multumesc, Rocsi!

Rocsi 1

07.04.2016, 10:14

Cu mare drag Carmen. Sper sa iti placa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Dobra