Prajitura cu crema ganache

de delia64 in Prajituri, 16 Iun 2014 | 7678 vizualizari

 

Am vazut la Gabi aceasta prajitura si am incercat si eu .
A iesit foarte buna , am facut ceva modificari la reteta .
Voi mai repeta cu siguranta .

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cafea
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura apa rece
  • 1 praf de sare
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 grame ciocolata
  • 1 lingura miere
  • 400 ml. frisca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema ganache:

Blatul


Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste .


Adaugam cafeaua , sarea , uleiul , apa , faina , praful de copt si amestecam sa se omogenizeze.


Albusurile le batem spuma si le amestecam cu restul compozitiei .


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si rasturnam compozitia , o introducem in cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade pentru 30 de minute .


Facem testul cu scobitoarea si lasam blatul sa se raceasca dupa care il taiem in doua.


Crema


200 grame cicolata se rupe bucati .


400 grame frisca se incalzeste pana la punctul de fierbere si se toarna asa calda peste ciocolata amestecandu-se .


Adaugam mierea si amestecam .


Punem la frigider crema pentru 2 ore .


Mixam pana obtinen o crema consistenta .


Asezam prima foaie pe o tava peste care intindem jumate crema ,cealalta foaie si restul de crema .


Am ornat cu ciocolata rasa .



 

TIPS-URI

1

Am folosit 50 gr. ciocolata Milka pentru decor .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema ganache" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

delia64 1

16.06.2014, 16:53

Lau

Rocsi 1

16.06.2014, 20:28

Delicioasa!

delia64 1

16.06.2014, 21:14

Rocsi , asa este !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache