Prajitura cu crusta crocanta de nuci

de Angelina_Elena in Prajituri, 11 Aug 2012 | 8998 vizualizari

 

Aceasta prajiturica este o incantare pentru papilele gustative, un blat pufos care se imbina perfect cu minunatia de crusta crocanta si aromata! Pentru crusta m-am inspirat de pe site-ul : ce-mai-fac-fetele.blogspot.com

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura nesquik
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
Crusta:
  • 240 g mierz de nuca taiat grosier
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar brun(eu am folosit zahar tos)
  • 150 g unt topit
  • 3 linguri esenta de rom
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crusta crocanta de nuci:

Crusta:


Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent.


Blatul:


Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia precedenta.


Intr-un bol punem 4 linguri din compozitie, apoi adaugam praful de nesquik si omogenizam.


Tapetam o tava cu hartie de copt/folie de aluminiu si putin ulei. Turnam compozitia alba in tava iar deasupra punem compozitia maro(eu am puso intr-un posh si am trasat linii deasupra compozitiei albe).


Peste aluat presaram crusta, iar dupa ce am intins-o uniform apasam usor cu mana.


Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde (facem proba cu scobitoarea).


Se serveste simpla sau pudrata cu zahar.

 

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava cu diametrul de 35x26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crusta crocanta de nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

ionela2682 1

12.04.2013, 15:20

mama ce bine arat!!

Krystyan Trendy 1

12.11.2013, 14:06

buna prajiturica

Andreea Caroline 1

27.05.2014, 10:42

Super !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca