Prajitura cu crusta crocanta de nuci

de Angelina_Elena in Prajituri, 11 Aug 2012 | 14705 vizualizari

 

Aceasta prajiturica este o incantare pentru papilele gustative, un blat pufos care se imbina perfect cu minunatia de crusta crocanta si aromata! Pentru crusta m-am inspirat de pe site-ul : ce-mai-fac-fetele.blogspot.com

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 2 cani faina
  • 2 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingura nesquik
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 lingurita praf de copt
Crusta:
  • 240 g mierz de nuca taiat grosier
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar brun(eu am folosit zahar tos)
  • 150 g unt topit
  • 3 linguri esenta de rom
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crusta crocanta de nuci:

Crusta:

Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent.

Blatul:

Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia precedenta.

Intr-un bol punem 4 linguri din compozitie, apoi adaugam praful de nesquik si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt/folie de aluminiu si putin ulei. Turnam compozitia alba in tava iar deasupra punem compozitia maro(eu am puso intr-un posh si am trasat linii deasupra compozitiei albe).

Peste aluat presaram crusta, iar dupa ce am intins-o uniform apasam usor cu mana.

Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde (facem proba cu scobitoarea).

Se serveste simpla sau pudrata cu zahar.

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt pentru o tava cu diametrul de 35x26 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crusta crocanta de nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cubulete delicioase