Negresa cu gem si nuci (de post)

de cristina_s_world in Prajituri, 16 Oct 2012 | 4404 vizualizari

 

Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita ingrediente multe si scumpe, nici tehnici de fabricatie complicate. Rezultatul este o prajitura delicioasa!
Ingredientele se masoara cu aceeasi cana/pahar/borcan.

 

INGREDIENTE

  • - o cana zahar
  • - o cana ulei
  • - 2 cani apa
  • - un borcan gem sau dulceata (400g)
  • - o lingurita bicarbonat de sodiu
  • - o lingurita otet
  • - 3 linguri cacao de buna calitate
  • - faina cat cuprinde
  • - o cana nuca macinata sau fulgi de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu gem si nuci (de post):

Intr-un bol se pun: zaharul, uleiul, apa, dulceata (sau gem), cacao si bicarbonatul de sodiu stins cu otet. Am adaugat faina, lingura cu lingura, amestecand mereu cu un tel.


Am adaugat atata faina pana cand compozitia a ajuns la consistenta unei smantani subtiri.


Compozitia am turnat-o intr-o tava cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt si am presarat deasupra nuca macinata grosier.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat spre mic, timp de aproape 50 minute. Prajitura este gata daca trece cu brio testul scobitorii.


Este foarte buna atat calda, cat si rece. Are o textura umeda si ciocolatoasa.


Se mai pot adauga lacrimi de ciocolata, fulgi de cocos, marshmallow, rahat, alune, etc sau se poate glazura cu ciocolata. Sa ne fie de bine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem si nuci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

elucubratiiculinare 1

16.10.2012, 16:22

dar nu inteleg ideea cu dovleacul? Vroiai sa ne sperii?
Reteta super buna

MotanLaOale 1

16.10.2012, 19:14

cristina_s_world 1

17.10.2012, 08:44

Dovleacul l-a cioplit junioara mea. Poza in care apare dovleacul este facuta de ea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Preanici, sau turtite dulci basarabene

de RODIMUR 7

ieri la 21:48

Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

de oanapl 6

ieri la 21:10

Salata de cartofi cu ardei kapia copti

de Rocsi 9

pe 26.09 la 20:32

Omleta cu spanac si mozzarella

de RODIMUR 7

pe 26.09 la 20:29

Vinete cu ton si cascaval la cuptor

de oanapl 6

pe 26.09 la 18:16

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu nuca si stafide - de post