Prajitura cu dovleac

de Gudinde in Prajituri, 18 Oct 2009 | 13075 vizualizari

 

Dupa ce am facut sarmale in dovleac, am ramas cu miezul scobit din bostan. Ca atare, m-am apucat sa fac o prajitura simpla si gustoasa cu dovleac.

 

INGREDIENTE

Umplutura:
  • 1 kg dovleac dat prin blender
  • 1 lingura de unt
  • Gris
  • 6-8 linguri de zahar
  • Condimente: scortisoara, ghimbir, cuisoare
  • Esenta de vanilie 
Aluat:
  • 4 oua
  • 1 pachet de unt 
  • cca. 360 g de faina
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • Esenta de de lamaie si vanilie
  • 150 g de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Dovleacul dat prin blender se pune intr-o strecuratoare sa se scurga excesul de lichid.

Apoi, se caleste 10 min intr-o tigaie, in care in prealabil s-a topit o lingura de unt. Se adauga 6-8 linguri de zahar si gris (in functie de cat de apos este amestecul) pana se obtine o pasta consistenta. Se adauga condimentele si esenta de vanilie.

Pentru obtinerea aluatului, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusele, apoi laptele si faina in care s-a pus praful de copt. Separat se bat albusurile spuma, dupa care se inglobeaza usor, cu o lingura, in compozitie. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani grase.

 

Se unge si se tapeteaza o tava. Se pune jumatate din aluat, cu lingura, in tava. Se presara putin gris. Se intinde cu grija compozitia de dovleac, iar deasupra, cu lingura, se pune restul aluatului.

Se coace 30-40 min in cuptor la 180 grade. Apoi se reduce temperatura la 160 grade si se mai lasa 20 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu dovleac-0
Prajitura cu dovleac-1
Prajitura cu dovleac-2
Prajitura cu dovleac-3
Prajitura cu dovleac-4
Prajitura cu dovleac-5
Prajitura cu dovleac-6

COMENTARII (11)

Gudinde

Gudinde 1

19.10.2009, 19:55

Mihaeala,
prajitura e si f usor de facut.

Oana

Oana 1

19.10.2009, 20:40

Gudinde, am in casa si eu o gramada de condimente, dar nu m-am gandit sa adaug data viitoare sigur voi pune ghimbir. Nucsoara merge?

Mihaela

Mihaela 1

19.10.2009, 20:58

Oana sa stii ca pe aici ei recomanda nucsoara la pumpkin pie, la fel si cuisoare si ghimbir.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!