Prajitura cu dovleac

de Gudinde in Prajituri, 18 Oct 2009 | 13646 vizualizari

 

Dupa ce am facut sarmale in dovleac, am ramas cu miezul scobit din bostan. Ca atare, m-am apucat sa fac o prajitura simpla si gustoasa cu dovleac.

 

INGREDIENTE

Umplutura:
  • 1 kg dovleac dat prin blender
  • 1 lingura de unt
  • Gris
  • 6-8 linguri de zahar
  • Condimente: scortisoara, ghimbir, cuisoare
  • Esenta de vanilie 
Aluat:
  • 4 oua
  • 1 pachet de unt 
  • cca. 360 g de faina
  • 150 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • Esenta de de lamaie si vanilie
  • 150 g de zahar
Portii: 20
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac:

Dovleacul dat prin blender se pune intr-o strecuratoare sa se scurga excesul de lichid.


Apoi, se caleste 10 min intr-o tigaie, in care in prealabil s-a topit o lingura de unt. Se adauga 6-8 linguri de zahar si gris (in functie de cat de apos este amestecul) pana se obtine o pasta consistenta. Se adauga condimentele si esenta de vanilie.


Pentru obtinerea aluatului, se freaca untul cu zaharul. Se adauga galbenusele, apoi laptele si faina in care s-a pus praful de copt. Separat se bat albusurile spuma, dupa care se inglobeaza usor, cu o lingura, in compozitie. Aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani grase.



Se unge si se tapeteaza o tava. Se pune jumatate din aluat, cu lingura, in tava. Se presara putin gris. Se intinde cu grija compozitia de dovleac, iar deasupra, cu lingura, se pune restul aluatului.


Se coace 30-40 min in cuptor la 180 grade. Apoi se reduce temperatura la 160 grade si se mai lasa 20 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Gudinde 1

19.10.2009, 19:55

Mihaeala,
prajitura e si f usor de facut.

Oana 1

19.10.2009, 20:40

Gudinde, am in casa si eu o gramada de condimente, dar nu m-am gandit sa adaug data viitoare sigur voi pune ghimbir. Nucsoara merge?

Mihaela 1

19.10.2009, 20:58

Oana sa stii ca pe aici ei recomanda nucsoara la pumpkin pie, la fel si cuisoare si ghimbir.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura dobos