Prajitura cu dovleac si stafide

de ela in Prajituri, 16 Ian 2012 | 6117 vizualizari

 

mie nu imi place dovleacul....si nu am mancat pana acum...dar prajitura asta m-a cucerit...nici nu spui ca mananci dovleac...am gasit reteta in revista CLICK PENTRU FEMEI,initial era un guguluf dar am realizat cu uimire ca nu am forma pentru guguluf...cum sa nu am??? asa ca pana merg la cumparaturi am folosit alta forma :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac(sa ramana dupa ce il curatam)
  • 200 gr unt(lasat la temperatura camerei cu cateva ore,sa fie foarte moale)
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 5 oua
  • 400 gr faina
  • 100 gr stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac si stafide:

Curatam dovleacul de coaja, scoatem samburii daca are(al meu nu a avut deloc) si il taiem cubulete. Punem dovleacul intr-o oala si il acoperim cu apa, nu prea multa si punem un capac. Dupa vreo 10 minute, cand dovleacul s-a inmuiat, dam jos capacul si lasam sa fiarba pana dispare apa de tot. Lasam sa se raceasca, apoi mixam cu robotul, ca pentru piure.

Taiem untul cubulete si il batem cu un praf de sare si cu zaharul, pana se topeste zaharul. Adaugam treptat zaharul vanilat si ouale, mixand continuu. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in compozitia de mai sus. Adaugam si piureul de dovleac si omogenizam bine. Se pun si stafidele si mai amestecam.

Ungem un vas termorezistent cu unt si tapetam cu faina in care turnam compozitia si dam la cuptor aproximativ 50 minute. Scoatem si lasam sa se raceasca bine, apoi pudram cu zahar. Servim cu o cana de lapte sau smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac si morcovi (de post)