Prajitura cu dovleac si stafide

de ela in Prajituri, 16 Ian 2012 | 3383 vizualizari

 

mie nu imi place dovleacul....si nu am mancat pana acum...dar prajitura asta m-a cucerit...nici nu spui ca mananci dovleac...am gasit reteta in revista CLICK PENTRU FEMEI,initial era un guguluf dar am realizat cu uimire ca nu am forma pentru guguluf...cum sa nu am??? asa ca pana merg la cumparaturi am folosit alta forma :))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac(sa ramana dupa ce il curatam)
  • 200 gr unt(lasat la temperatura camerei cu cateva ore,sa fie foarte moale)
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 5 oua
  • 400 gr faina
  • 100 gr stafide
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dovleac si stafide:

Curatam dovleacul de coaja, scoatem samburii daca are(al meu nu a avut deloc) si il taiem cubulete. Punem dovleacul intr-o oala si il acoperim cu apa, nu prea multa si punem un capac. Dupa vreo 10 minute, cand dovleacul s-a inmuiat, dam jos capacul si lasam sa fiarba pana dispare apa de tot. Lasam sa se raceasca, apoi mixam cu robotul, ca pentru piure.


Taiem untul cubulete si il batem cu un praf de sare si cu zaharul, pana se topeste zaharul. Adaugam treptat zaharul vanilat si ouale, mixand continuu. Amestecam faina cu praful de copt si incorporam in compozitia de mai sus. Adaugam si piureul de dovleac si omogenizam bine. Se pun si stafidele si mai amestecam.


Ungem un vas termorezistent cu unt si tapetam cu faina in care turnam compozitia si dam la cuptor aproximativ 50 minute. Scoatem si lasam sa se raceasca bine, apoi pudram cu zahar. Servim cu o cana de lapte sau smantana.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dovleac si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

ela 1

17.01.2012, 13:50

aha,tu nu esti mofturoasa ca si noi

aziz 1

17.01.2012, 16:17

mmm arata delicios!!!!!!!

alldaycooking 1

17.01.2012, 18:21

Ce bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu dovleac