Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri

de Constelatialeu in Dulciuri, 2 Feb 2013 | 7552 vizualizari

 

Este reteta de prajitura chinezesca,nu stiu de ce ii zice asa,dar probabil ca ei au inventat-o .Eu i-am zis reloded si am pus dulceata de caise,ca-mi place combinatia,nuca caise,glazura de galbenusuri...

 

INGREDIENTE

Blat

  • 200 g unt( am folosit margarina rama din asta aveam in casa)
  • 200 g zahar tos ( l-am facut pudra)
  • 200 g nuca macinata
  • 8 albusuri ( au fost ouale mici)
  • 100 g faina
  • 2 linguri cacao

Glazura

  • 8 galbenusuri
  • 150 g zahar tos
  • dulceata de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri:

Blatul.Se freaca untul cu zaharul pana se topeste,se adauga nucile,cacaua si faina,iar la final albusurile batute spuma.Se tapeteaza o tava(20/30) cu hartie de copt,se toarna compozitia in ea si se da la cuptorul preincalzit cca 15 min.


Intre timp pregatim glazura de galbenusuri.Frecam galbenusurile cu zaharul pana ce totul capata o consistenta densa si vascoasa.Dupa ce scoatem tava din cuptor,dupa cele 15 min,punem bucatelele de dulceata si turnam glazura de galbenusuri,dam tava din nou la cuptor pana glazura se intareste.


Se taie rece,cu un cutit incalzit in apa fierbinte.Optional se poate rade ciocolata.Eu am vrut sa fac niste semne chinezesti,dar mi-am dat seama ca nu mai am ciocolata.

 

TIPS-URI

1

reteta este cu 6 oua mari,ale mele au fost mici si am folosit 8

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata de caise si glazura de galbenusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Ana_O 1

03.02.2013, 23:37

ce frumusete trebuia sa-i pui reloded la nume, daca asa ii zici tu

Panacris 1

09.09.2013, 06:39

roxana_simona 1

09.09.2013, 10:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post