Prajitura cu dulceata de trandafiri si crema de vanilie

de alilianaa in Prajituri, 9 Iun 2014 | 3027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • un varf de lingurita praf de copt
  • 3 linguri apa
  • 3 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 3/4 borcan ( 400 g) dulceata de trandafiri
  • Crema de vanilie:
  • 3 oua,
  • 6 linguri zahar,
  • 3 linguri faina,
  • 750 ml lapte,
  • 200 g frisca,
  • esenta vanilie
  • Glazura ciocolata:
  • o tableta ciocolata cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu dulceata de trandafiri si crema de vanilie:

Blatul: Ouale se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Adaugam pe rand zaharul, lingura cu lingura pana rezulta o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu apa si uleiul, se pun peste albusuri. Se mixeaza bine.


Scoatem telurile si continuam operatiunea cu o lingura de lemn. Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt. O incorporam lingura cu lingura si amestecam de jos in sus. Se ia o tava dreptunghiulara se unge cu unt bine si se pune hartie de copt. Se toarna aluatul, se netezeste bine, se pune la copt pentru 30-40 minute( max.) Se face testul scobitoarea.


Se opreste focul, se deschide usa aragazului si se mai lasa in cuptor 5-7 minute.


Crema: Ouale se bat bine cu zaharul si un praf de sare pana cresc ca volum. Se adauga faina si se omogenizeaza. Se adauga laptele, se amesteca bine si se pune pe foc cu esenta de vanilie. Se lasa sa fiarba pana ce ajunge la consistenta unei budinci. Se lasa la rece.


Frisca se mixeaza bine si se pune lingura cu lingura peste crema de vanilie cand aceasta este racita completa.


Glazura: ciocolata e pune la topit cu 2 linguri de apa. Se lasa la racit.


Asamblare: peste blat se pune dulceata de trandafiri, peste care se pune crema, se netezeste bine. Peste crema se intinde uniform glazura de cicolata. Se da prajitura la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu dulceata de trandafiri si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Fierbator Style Black

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

COMENTARII (21)

dantes 1

10.06.2014, 08:04

Delicioasa!

Micutza Luana 1

10.06.2014, 12:26

si eu vreauu

tarasmariana 1

11.06.2014, 04:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie, gem de caise si nuca