Prajitura cu foi Ani

de cristina1985 in Prajituri, 12 Mar 2016 | 3642 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 8 lg ulei
  • 4 lg smantana
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 450 gr faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 60 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 2 lamai (doar coaja)
  • 2 oua
  • 1 pachet unt
  • Glazura:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 2 lg cacao ( de calitate)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Ani:

Aluat: Se rade coaja de lamaie. Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si se imparte aluatul in 4 parti. Se intind pe dosul unei tavi mari (de cuptor) si se dau la cuptor.

Crema: Se fierbe laptele. In acest timp se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat , amidonul si se toarna peste laptele, care a fiert. Se lasa la racit crema, iar atunci, se va putea adauga coaja de lamaie si untul.

Glazura: Folositi intotdeauna cacao de calitate (conteaza foarte mult). Cu cat e mai scumpa, cu atat e mai buna. Cea pe care o folosesc eu, a costat 5 ron-200 g.

Se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se lasa putin la racit,pentru a se mai ingrosa.

Se pune crema pe fiecare foaie, iar deasupra glazura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Ani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

Rahela Velicu 1

13.03.2016, 01:24

cristina1985 1

19.04.2016, 18:20

Prajitura se taie mai usor a doua zi. Tot atunci se mai intareste si glazura.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu lamaie si mac