Prajitura cu foi Ani

de cristina1985 in Prajituri, 12 Mar 2016 | 1098 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 gr zahar
  • 2 oua
  • 8 lg ulei
  • 4 lg smantana
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lamaie
  • 450 gr faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 60 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 2 lamai (doar coaja)
  • 2 oua
  • 1 pachet unt
  • Glazura:
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 2 lg cacao ( de calitate)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi Ani:

Aluat: Se rade coaja de lamaie. Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si se imparte aluatul in 4 parti. Se intind pe dosul unei tavi mari (de cuptor) si se dau la cuptor.


Crema: Se fierbe laptele. In acest timp se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilinat , amidonul si se toarna peste laptele, care a fiert. Se lasa la racit crema, iar atunci, se va putea adauga coaja de lamaie si untul.


Glazura: Folositi intotdeauna cacao de calitate (conteaza foarte mult). Cu cat e mai scumpa, cu atat e mai buna. Cea pe care o folosesc eu, a costat 5 ron-200 g.


Se pun toate ingredientele pe foc si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se lasa putin la racit,pentru a se mai ingrosa.


Se pune crema pe fiecare foaie, iar deasupra glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi Ani" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

Rahela Velicu 1

13.03.2016, 01:24

cristina1985 1

19.04.2016, 18:20

Prajitura se taie mai usor a doua zi. Tot atunci se mai intareste si glazura.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu brandy si fructe