Salam de biscuiti reteta

de Dana_Retetegg in Prajituri, 8 Dec 2010 | 8195 vizualizari

 

Salam de biscuiti reteta
Un salam delicios de biscuiti!

 

INGREDIENTE

  • Salam de biscuiti reteta
  • 500 gr biscuiti
  • 300 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 1 pachet de unt
  • 3-4 linguri de cacao
  • 6 linguri de zahar
  • 150 gr stafide
  • 100 gr nuci
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • esenta de vanilie
  • esenta de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti reteta:

Salam de biscuiti reteta

Prima operatiune: am maruntit biscuitii. Dureaza ceva timp, dar daca va ganditi la rezultatul final merita efortul.

Am pus pe foc laptele, apa, esenta si am topit in ele zaharul si zaharul vanilat. Cand zaharul s-a topit am adaugat cele 4 linguri de cacao. Eu am amestecat cu un tel sa se omogenizeze repede.

Apoi am adaugat si untul si am continuat sa amestec. Cand am ajuns la o compozitie omogena am oprit focul.

Compozitia am turnat-o calda peste biscuiti, stafide si nuci si am amestecat. Am lasat-o deoparte 10-15 minute si apoi am asezat-o pe o folie de aluminiu (nu aveam alt fel de folie in casa). Am rulat si am pus la rece vreo 2 ore.

A iesit extraordinar de bun! Trebuie sa-l incercati cat mai repede.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

ionix 1

08.12.2010, 14:23

n-am mai făcut de foarte mult timp... mi-ai făcut poftă

MIUTA 1

08.12.2010, 17:21

Am venit sa pap bunatati de la tine,super bun 5 furcu

tanyapatap 1

08.12.2010, 19:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Madlene /Madeleines