Prajitura cu foi caramel si crema ananas

de anca_rm in Prajituri, 27 Iul 2016 | 1317 vizualizari

 

Va propun o prajitura minunata cu foi si blat umed . E ceva de munca cu ea dar merita efortul . Fiecare bucatica iti ofera o desfatare a simturilor gustative . 

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi
  • -2 oua
  • -12 linguri zahar
  • -15 linguri apa
  • -8 linguri ulei
  • -sare
  • -1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 lingurita zeama de lamaie
  • -800 gr faina
  • -1 lingurita scortisoara
  • -sucul de la o portocala (100 ml)
  • Blat:
  • -2 oua
  • -125 ml ulei
  • -200 ml iaurt
  • -100 ml cafea rece
  • -250 gr faina
  • -50 gr cacao
  • -150 gr zahar
  • -1 plic praf de copt
  • -praf de sare
  • Crema
  • -200ml frisca
  • -1 compot ananas
  • -1 plic foi gelatin (10gr)
  • -200 mascarpone
  • Extra:
  • -400 ml gem de caise
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi caramel si crema ananas:

Foi:


Punem zaharul,pe foc mic pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti si sa nu va stropeasca. Lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul .


Dam siropul la racit .


Bicarbonatul impreuna cu praful de copt il stingem cu zeama de lamaie .


Mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugam uleiul, sucul de portocala si siropul de zahar , adaugam si bicarbonatul stins impreuna cu praful de copt.


Punem scortisoara macinata si faina putin cate putin ca sa se incorporeze toata. Framantam aluatul pana cand devine lucios si putin lipicios.


Aluatul trebuie sa ramana putin lipicios pentru a putea intinde foile si pentru a creste frumos in cuptor.


Acoperim aluatul il lasam o jumate de ora cel putin sa se odihneasca.


Impartim aluatul in trei parti egale si il indindem cat e un fund de tava (eu am folosit tava de 25x30). Se intinde foarte usor pe masa unsa cu ulei .


Coacem fiecare foaie cateva minute in cuptor fara sa o ardem .


Fiecare foaie are nevoie de cel mult 5 minute pentru a se coace.


Blat:


Intr-un castron amestecam cu un tel para ingredientele uscate: faina+praf de copt+bicarbonat de sodiu+cacao+zahar.


In altul putin mai inalt amestecam ingredientele umede: uleiul+cafea+oua+iaurt(sau lapte batut) .


Adaugam ingredientele uscate peste celelalte si omogenizam foarte bine .


Turnam in tava de 25x30 si coacem la 180 grade pana trece testul scobitorii


Crema :


Compotul de ananas il punem intr-un blender cu suc cu tot si il maruntim , pana obtinem o pasta .


Gelatina o punem in 50 ml apa rece la inmuiat pentru 5 minute , apoi o punem pe foc mic si amestecam pana se dizolva . Atentie mare sa nu fiarba pentru ca nu va mai lega.


Amestecam compotul de ananas facut pasta cu gelatin .


Batem frisca impreuna cu mascarponele si adaugam ananasul deja amestecat cu gelatina .


Asamblam :


Blatul cu cacao il taiem in jumate pe lungime obtinand doua bucati de blat .


Am uitat s ava spun ca o sa aveti o prajitura inalta .


Pe un platou pune prima foaie caramel , deasupra intindem un sfert din gemul de caise si asezam o jumate din blat . Peste blat punem crema de ananas si deasupra ei intindem un sfert de gem de caise. Punem inca o foaie caramel si un sfert de gem de caise . Urmeaza cealalta jumate de blat si ultimul strat de crema si gem de caise .


Se apasa totul usor in asa fel incat sa nu curga crema si se da la frigider acoperita cu folie de platic pana se inmoaie foile .








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi caramel si crema ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Aletta 1

27.07.2016, 16:50

super buna

Panacris 1

27.07.2016, 19:28

Daaaa, e de mult timp pe lista de preparat! Delicioasaa!

VanessaAli 1

31.07.2016, 14:49

O bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si visine