Prajitura cu foi cu bulion

de GeorgiG in Prajituri, 8 Noi 2016 | 2810 vizualizari

 

O prajitura foarte indragita. Este pentru prima data cand o fac si ne-a placut si noua foarte mult.

 

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 10 linguri bulion de casa
  • 450 g faina
  • o lingurita bicarbonat stins cu lapte
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 1 l lapte
  • 300 g zahar
  • 150 g gris
  • 50 g amidon
  • 200 g unt
  • coaja rasa de lamaie

Gem de prune si caise.

Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion:

Pentru foi mixam oul cu zaharul si uleiul pana se topeste, adaugam apoi bulionul mixand in continuare. Adaugam treptat si faina si bicarbonatul. Framantam o coca nu foarte tare, pe care o impartim in 4 parti egale.


Intindem fiecare bucata de coca pe hartie de copt, apoi o transferam cu hartie cu tot intr-o tava si o introducem in cuptorul incins pentru cateva minute(8-10). Foile nu trebuie sa fie uscate , trebuie sa ramana moi la atingere.


Pentru crema amestecam zaharul cu grisul si amidonul. Peste acest amestec turnam laptele putin cate putin amestecand cu un tel.Punem vasul pe foc si adaugam si coaja de lamaie. Lasam sa fiarba la foc mediu, amestecand continuu, pana se ingroase. Dupa ce se raceste, amestecam crema de gris cu untul frecat.


Pentru asamblare asezam prima foaie, o ungem cu un strat de gem( eu am folosit de prune amestecat cu caise) , apoi punem un sfert din crema. La fel procedam si cu celelate 3 foi. Lasam prajitura peste noapte sa se inmoaie bine foile. Eu am mai intors-o de cateva ori invers, adica foaia de jos a ajuns sus.


O prajitura foarte buna, Daca nu ati incercat-o va recomand sa nu mai stati pe ganduri.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

10.11.2016, 15:57

ce mult imi place!

Panacris 1

10.11.2016, 18:37

GeorgiG 1

18.11.2016, 12:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Lazy Cake