Prajitura cu foi cu bulion (de post)

de mirela0911 in Prajituri, 17 Dec 2014 | 5515 vizualizari

 

Mi s-au scurs mult timp ochii dupa prajitura asta de cand am vazut-o la Meri. Si cum, pentru serbarea de azi de la gradi a trebuit sa fac prajitura, am zis sa o fac in varianta de post ca sa impac si capra si varza!
Multumesc Meri pentru reteta! :-*

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 15 lg ulei
  • 15 lg bulion
  • 5 lg zahar
  • 500g faina
  • un praf de sare
  • 1/2 lgt bicarbonat

Pt. crema:

  • 1 l apa
  • un praf de sare
  • 200g gris
  • 200g margarina Rama
  • 5-6 lg zahar
  • 100g nuca cocos
  • coaja rasa de portocale
  • un borcan cu gem de gutui
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi cu bulion (de post):

Foile: Se amesteca uleiul cu zaharul pana ce acesta se mai dizolva. Se adauga bulionul, faina, praful de sare si bicarbonatul. Se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se infoliaza si se da la rece pt cca 30 minute. Se imparte in 4 bucati egale, se intind 4 foi si se coc pe dosul unei tavi la 180 de grade pt 8-9 minute. Se lasa foile la racit.


Crema: Se pune litrul de apa la foc impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca apa, se face focul mic si se pune grisul in ploaie amestecand continuu si lasand pe foc pana se ingroasa. Se da deoparte, se lasa un pic sa se racoreasca si se adauga margarina amestecand bine pana la omogenizare. Se adauga si coaja rasa de portocale. Se da la rece. Dupa ce s-a racit se incorporeaza nuca de cocos.


Asamblare: Se aseaza o foaie pe un platou. Se unge cu jumatate din crema de gris, se pune a doua foaie, se unge cu gemul de gutui, se pune a treia foaie, restul de crema de gris iar deasupra se aseaza ultima foaie. Se apasa un pic pentru a se prinde bine intre ele, se acopera cu o folie sau punga si se da la rece pentru cateva ore. Dupa ce s-au inmuiat foile, se portioneaza si se serveste.


Am dus si la serbare si s-a terminat una doua de pe platou! Inseamna ca a fost buna!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de gem preferati!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi cu bulion (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mirela0911 1

18.12.2014, 21:25

Va multumesc! A doua zi e si mai buna!

Geanina87 1

19.12.2014, 11:36

Micutza Luana 1

20.12.2014, 21:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Foi fragede cu miere si crema de ciocolata, nuca si rom