Prăjitură cu foi de bezea

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2015 | 2599 vizualizari

 

Cea mai fină prăjitură!

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 albușuri
  • 200 g, zahăr
  • 200 g. nucă măcinată
  • 1 lingură făină
  • Crema:
  • 6 gălbenușuri
  • 200 g. zahăr
  • 1 lingură nes
  • 200 g. unt
  • Glazură
  • nucă tăiată grosier
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi de bezea:

Pregătește din timp toate ingredientele.

Mixează ouăle cu zahărul o bezea fermă.

Adaugă nuca și făina mestecând ușor de jos în sus.

Ia tava dreptunghiulară a aragazului și tapeteaz-o cu hărtie de copt.

Pune cmpoziția pe hârtie si nivelează ușor cu lama unui cuțit astfel încât bezeaua să fie distribuită în mod egal pe toată suprafața hârtiei.

Dă tava la cuptorul încins la 160 grade pentru 15 minute.

Cât se coace foaia din bezea te ocupi de cremă.

Într-un vas cu fundul dublu sau tuci pune ouăle și zaharul.

Fierbe crema ,mestecând continuu) până se îngroașă.

Când este îngoșată (cănd tragi lingura să rămână o dungă)iei de pe foc.

Adaugă nesul și untul amestecând până la încorporarea lor.

Scoate foaia din cuptor și desfă hârtia căt este caldă.

Împarte foaia în două.

Pune jumătate din cremă pe foaie si nivelează.

Pune deasupra cealaltă jumătate și apasă ușor cu plmele desfăcute să se preseze.

Pune și cealaltă jumătate din cantitatea de cremă peste care presară nuca tăiată grosier.

Se taie a doua zi.

 

 

TIPS-URI

1

am folosit nes decofeinizat

2

pentru cremă nu am folosit arome

3

am preferat doar aroma nesului

4

Să nu deschizi ușa cuptorului în timpul coacerii

5

eu am prăjit puțin nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prăjitură cu foi de bezea-0
Prăjitură cu foi de bezea-1
Prăjitură cu foi de bezea-2
Prăjitură cu foi de bezea-3
Prăjitură cu foi de bezea-4
Prăjitură cu foi de bezea-5
Prăjitură cu foi de bezea-6

COMENTARII (19)

Moni_alex

Moni_alex 1

05.11.2015, 15:12

delicioasa!

mihasara

mihasara 1

08.12.2015, 16:43

Suuuuper!

Valclaudia

Valclaudia 1

12.12.2015, 21:04

direct la favorite a ajuns

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!