Prăjitură cu foi de bezea

de Bunica in Prajituri, 2 Noi 2015 | 3092 vizualizari

 

Cea mai fină prăjitură!

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 6 albușuri
  • 200 g, zahăr
  • 200 g. nucă măcinată
  • 1 lingură făină
  • Crema:
  • 6 gălbenușuri
  • 200 g. zahăr
  • 1 lingură nes
  • 200 g. unt
  • Glazură
  • nucă tăiată grosier
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi de bezea:

Pregătește din timp toate ingredientele.


Mixează ouăle cu zahărul o bezea fermă.


Adaugă nuca și făina mestecând ușor de jos în sus.


Ia tava dreptunghiulară a aragazului și tapeteaz-o cu hărtie de copt.


Pune cmpoziția pe hârtie si nivelează ușor cu lama unui cuțit astfel încât bezeaua să fie distribuită în mod egal pe toată suprafața hârtiei.


Dă tava la cuptorul încins la 160 grade pentru 15 minute.


Cât se coace foaia din bezea te ocupi de cremă.


Într-un vas cu fundul dublu sau tuci pune ouăle și zaharul.


Fierbe crema ,mestecând continuu) până se îngroașă.


Când este îngoșată (cănd tragi lingura să rămână o dungă)iei de pe foc.


Adaugă nesul și untul amestecând până la încorporarea lor.


Scoate foaia din cuptor și desfă hârtia căt este caldă.


Împarte foaia în două.


Pune jumătate din cremă pe foaie si nivelează.


Pune deasupra cealaltă jumătate și apasă ușor cu plmele desfăcute să se preseze.


Pune și cealaltă jumătate din cantitatea de cremă peste care presară nuca tăiată grosier.


Se taie a doua zi.


 

TIPS-URI

1

am folosit nes decofeinizat

2

pentru cremă nu am folosit arome

3

am preferat doar aroma nesului

4

Să nu deschizi ușa cuptorului în timpul coacerii

5

eu am prăjit puțin nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

Moni_alex 1

05.11.2015, 15:12

delicioasa!

mihasara 1

08.12.2015, 16:43

Suuuuper!

Valclaudia 1

12.12.2015, 21:04

direct la favorite a ajuns

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
SNIKERS