Prajitura cu foi de cremsnit

de ianculubita in Prajituri, 19 Dec 2014 | 6423 vizualizari

 

De la Sbriciolata mi-au ramas restul de foi pentru cremsnit,de data asta am facut o crema,crema,le-am umplut si gata prajitura!!

 

INGREDIENTE

  • foi de cremsnit
  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 lamaie
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g amidon alimentar
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de cremsnit:

Se pune pe foc mic intr-un vas laptele,ouale batute putin cu un praf de sare,zahar si amidon;se amesteca continuu sa nu se lipeasca si sa nu faca cocoloase iar dupa ce s-a ingrosat,se da deoparte,se incorporeaza vanilia,coaja rasa de lamaie si zeama,apoi untul;se omogenizeaza totul foarte bine apoi se da la rece.

Pe un platou se pun foile de cremsnit,crema intre ele,se preseaza putin foile sa se lipeasca de crema,pe ultima foaie se pudreaza cu zahar farin apoi se da platoul la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de cremsnit