Prajitura cu foi de napolitana

de mihaelaM in Prajituri, 28 Iun 2011 | 9922 vizualizari

 

o prajitura buna si rapida

 

INGREDIENTE

  • 1pachet foi napolitane
  • 300g zahar
  • 150g margarina unirea
  • 1 1/2cana nuca
  • 4galbenusuri
  • 1esnta rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de napolitana:

Zaharul il punem intr-un vas (eu am pus intr-un tuci sa fiu sigura ca nu se arde)si-l lasam sa se caramelizeze.


Cand zaharul devine auriu punem margarina(atentie sa nu va ardeti) si amestecam usor pana se omogenizeaza, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand rapid. Cand compozitia este omogena punem nuca sfaramata (eu am sfaramat-o intr-o cana de aluminiu cu sucitorul). Lasam 5minute apoi adaugam esenta amestecand bine .


Luam o foaie de napolitana si o punem pe o tava sau pe un fund si punem jumatate din compozitie.Peste acea compozitie mai punem o foaie si restul de compozitie. Punem deasupra o foaie,apoi trebuie pus o greutate (eu am pus o oala cu apa)pana se raceste.


Cand s-a racit o taiem bucati. Se poate face si o glazura de ciocolata

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

DIANA B 1

06.12.2011, 13:02

LA MULTI ANI !

mihaelaM 1

08.12.2011, 09:10

fetelor imi cer scuze ca nu am reusit sa va multumesc si sa fiu cu voi de ziua mea,oricum va multumesc acum din tot sufletul pt urarile facute si sa stiti ca chiar daca nu am mai postat retete mai intru cand si cand sa vad ce a-ti mai pregatit bun.
Cand eram acasa eram in fiecare zi cu voi ,dar acum din cauza serviciului imi este foarte greu.
VA PUP DULCE SI VA IUBESC!!

babi5 1

31.08.2013, 08:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de napolitana