Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
reteta o fac de cand aveam 15 anisori si o am de la o fina de-a noastra... mie-mi place tare mult pt ca-mi aduce aminte de acele vremuri... merge mult mai bine ornata cu frisca dar am vrut eu sa fac experimente :D
Pentru blat:
Pentru crema:
Pentru ornat:
Crema:
Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase.
Se fierbe pana devine ca o smantana. Apoi se pune pachetul cu unt /margarina si se amesteca pana se topeste untul si se incorporeaza bine cu restul cremei. Se da la racit iar cand e rece se adauga esenta.
Aluatul:
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Se bat galbenusurile, pana se albesc, cu zaharul si zaharul vanilat apoi se pun peste albusurile batute spuma. Se adauga si faina treptat pentru a nu face cocoloase.
Pe o tava normala de cuptor se pune hartie de copt peste care se toarna aluatul.
Se lasa la cuptor circa 10 min. Se testeaza cu o scobitoare sa nu ramana lipicioasa dupa ce o bagati in aluat.
Se scoate fierbinte de pe hartia de copt, se pune crema peste foaie si se ruleaza cat blatul este inca fierbinte.
De obicei pun frica daaaaaaaaar... am topit ciocolata impreuna cu untul iar apoi am uns rulada cu ceea ce a rezultat din topire. A fost bun pentru ca dupa ce s-a racit a ramas ca o crusta de ciocolata.
Se serveste rece.
Pofta buna!
1
atentie, se ruleaza cat este fierbinte.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola