Rulada cu crema de ciocolata

de ionix in Prajituri, 21 Oct 2009 | 2015 vizualizari

 

reteta o fac de cand aveam 15 anisori si o am de la o fina de-a noastra... mie-mi place tare mult pt ca-mi aduce aminte de acele vremuri... merge mult mai bine ornata cu frisca dar am vrut eu sa fac experimente :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pentru crema:

  • 200 ml lapte
  • o cana de zahar
  • 4 linguri cu cacao
  • 1 pahar de faina
  • 1 pachet cu unt sau margarina (200g)
  • esenta de rom

Pentru ornat: 

  • o ciocolata cu lapte
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Crema:


Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase.


Se fierbe pana devine ca o smantana. Apoi se pune pachetul cu unt /margarina si se amesteca pana se topeste untul si se incorporeaza bine cu restul cremei. Se da la racit iar cand e rece se adauga esenta.


Aluatul:


Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.


Se bat galbenusurile, pana se albesc, cu zaharul si zaharul vanilat apoi se pun peste albusurile batute spuma. Se adauga si faina treptat pentru a nu face cocoloase.


Pe o tava normala de cuptor se pune hartie de copt peste care se toarna aluatul.


Se lasa la cuptor circa 10 min. Se testeaza cu o scobitoare sa nu ramana lipicioasa dupa ce o bagati in aluat.



Se scoate fierbinte de pe hartia de copt, se pune crema peste foaie si se ruleaza cat blatul este inca fierbinte.


De obicei pun frica daaaaaaaaar... am topit ciocolata impreuna cu untul iar apoi am uns rulada cu ceea ce a rezultat din topire. A fost bun pentru ca dupa ce s-a racit a ramas ca o crusta de ciocolata.


Se serveste rece.



Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

atentie, se ruleaza cat este fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mac