Rulada cu crema de ciocolata

de ionix in Prajituri, 21 Oct 2009 | 3924 vizualizari

 

reteta o fac de cand aveam 15 anisori si o am de la o fina de-a noastra... mie-mi place tare mult pt ca-mi aduce aminte de acele vremuri... merge mult mai bine ornata cu frisca dar am vrut eu sa fac experimente :D

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat

Pentru crema:

  • 200 ml lapte
  • o cana de zahar
  • 4 linguri cu cacao
  • 1 pahar de faina
  • 1 pachet cu unt sau margarina (200g)
  • esenta de rom

Pentru ornat: 

  • o ciocolata cu lapte
  • 2 linguri unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de ciocolata:

Crema:

Se fierbe laptele cu zaharul si cu cele 4 linguri de cacao. Dupa ce laptele a fiert se presara faina amestecand intruna cu telul pentru a nu face cocoloase. 

Se fierbe pana devine ca o smantana. Apoi se pune pachetul cu unt /margarina si se amesteca pana se topeste untul si se incorporeaza bine cu restul cremei. Se da la racit iar cand e rece se adauga esenta.

Aluatul:

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. 

Se bat galbenusurile, pana se albesc, cu zaharul si zaharul vanilat apoi se pun peste albusurile batute spuma. Se adauga si faina treptat pentru a nu face cocoloase.

Pe o tava normala de cuptor se pune hartie de copt peste care se toarna aluatul.

Se lasa la cuptor circa 10 min. Se testeaza cu o scobitoare sa nu ramana lipicioasa dupa ce o bagati in aluat.

 

Se scoate fierbinte de pe hartia de copt, se pune crema peste foaie si se ruleaza cat blatul este inca fierbinte.

De obicei pun frica daaaaaaaaar... am topit ciocolata impreuna cu untul iar apoi am uns rulada cu ceea ce a rezultat din topire. A fost bun pentru ca dupa ce s-a racit a ramas ca o crusta de ciocolata.

Se serveste rece.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

atentie, se ruleaza cat este fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada de ciocolata cu frisca, tonka si zmeura