Prajitura cu foi de nuca

de MonaMimi in Prajituri, 17 Mai 2012 | 5672 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 370 g faina
  • 180 g miere de albine
  • 180 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 3 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putina zeama de lamaie
  • crema
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri de faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de nuca:

Amesteci ouale cu zaharul, mierea de albine. Cand sunt bine amestecate adaugi nuca macinata, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, iar la final adaugi faina. Faci 3 foi pe care le coci pe dosul tavii.


Crema: caramelizezi 150 g zahar si adauga nucile. Rastoarna pe o folie lasa sa se raceasca si macina fin nucile caramelizate.


Freaca ouale cu 50 g zahar si faina dizolva cu laptele caldut si tine pe foc pana da in clocot amestecand continu. Cand s-a racit incorporeaza untul amestecat cu nucile crant macinate. Umple foile cu crema, unge si ultima foaie cu un strat de crema si acopera cu migdale macinate sau zdrobite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sim0na 1

18.05.2012, 13:52

Tare buna trebuie sa fie...

MonaMimi 1

18.05.2012, 17:24

andreea_angelo 1

19.11.2012, 17:38

iami iami

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Figaro