Prajitura cu foi de nuca

de MonaMimi in Prajituri, 17 Mai 2012 | 5429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 370 g faina
  • 180 g miere de albine
  • 180 g zahar
  • 100 g nuca macinata
  • 3 oua
  • 1 lingurita bicarbonat
  • putina zeama de lamaie
  • crema
  • 200 g zahar
  • 150 g nuca
  • 2 oua
  • 120 ml lapte
  • 2 linguri de faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi de nuca:

Amesteci ouale cu zaharul, mierea de albine. Cand sunt bine amestecate adaugi nuca macinata, bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, iar la final adaugi faina. Faci 3 foi pe care le coci pe dosul tavii.


Crema: caramelizezi 150 g zahar si adauga nucile. Rastoarna pe o folie lasa sa se raceasca si macina fin nucile caramelizate.


Freaca ouale cu 50 g zahar si faina dizolva cu laptele caldut si tine pe foc pana da in clocot amestecand continu. Cand s-a racit incorporeaza untul amestecat cu nucile crant macinate. Umple foile cu crema, unge si ultima foaie cu un strat de crema si acopera cu migdale macinate sau zdrobite.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Sim0na 1

18.05.2012, 13:52

Tare buna trebuie sa fie...

MonaMimi 1

18.05.2012, 17:24

andreea_angelo 1

19.11.2012, 17:38

iami iami

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca