Prăjitură cu foi de zahăr ars

de elucubratiiculinare in Prajituri, 8 Iul 2014 | 3070 vizualizari

 

O prăjitură ce nu lipsea aproape în nici un an de pe masă la evenimente importante în familie.
Anul acesta am făcut-o și eu de Paști, scuze că o postez după așa mult timp.

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 ou
  • 250 ml ulei
  • 1 lingură amoniac
  • 1 lingură bicarbonat
  • făină cât cuprinde aprox. 700 g
  • 500 ml frișcă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură cu foi de zahăr ars:

Într-o crăticioară punem la ars 250g zahăr. În altă crăticioară punem restul de zahăr (250g) cu 250 ml apă și punem pe foc până se topește zahărul. Când s-a caramelizat complet zahărul turnăm siropul și lăsăm la foc mic până se dizolvă tot caramelul. Lăsăm la răcit. Adăugăm oul, uleiul, făina, bicarbonatul și amoniacul stins cu o linguriță oțet.


Amestecăm bine până la omogenizare. Se dă aluatul la rece pentru 30 minute. Aluatul ajunge pentru 6 foi mici sau 3 foi mari. Nu este un aluat foarte tare și este un pic complicat de lucrat cu el. Așa că se va întinde direct pe o hârtie pergament deja măsurată pe fundul unei tăvi și tapetată cu făină pentru a ne ajuta la întindere :) Se coc pe rând la 180 grade C pentru 10-15 minute. După ce se răcesc se umplu cu frișca bătută și se lasă la rece pentru minim 24 ore. De preferat să se acopere cu o greutate de ex. un tocător de bucătărie. PS: Pozele sunt făcute din câteva colțuri rămase prin frigider, după câteva zile.


Atunci chiar am regretat că uitasem să fac poze și am realizat cât de bună a fost :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură cu foi de zahăr ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Xandrinne 1

18.07.2014, 09:52

kukibella 1

18.07.2014, 12:16

claudiaO 1

10.11.2014, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si crema de vanilie