Prajitura cu foi fragede si branza dulce de vaci

de MickeyM in Prajituri, 27 Iul 2013 | 1822 vizualizari

 

Este o prajitura foarte buna si aromata cu foi fragede. Este perfecta cu un pahar de lapte sau iaurt dimineata.
Foile mele sunt mai subtiri pentru ca asa imi plac mie, foi mai subtiri si umplutura mai multa .

 

INGREDIENTE

  • Foile:
  • 1 cana bors
  • 1/2 cana ulei
  • drojdie cat o nuca
  • faina cat cuprinde
  • Umplutura de branza:
  • 600 g branza dulce
  • 3 oua
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • coaja de la o lamaie
  • coaja de la o portocala
  • esenta
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi fragede si branza dulce de vaci:

Mai intai se fac foile. Se amesteca toate ingredientele pentru foi.Se formeaza o bila care se imparte in 2.


Apoi se amesteca ingredientele pentru umplutura.


Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde prima foaie cu sucitorul si se pune in tava.Se aseaza umplutura peste foaie,iar deasupra se pune a doua foaie. Se da la cuptor pentru 45-50 minute,depinde de cuptor. Cand e gata se lasa sa se raceasca bine, se presara cu zahar pudra si se taie.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti tava mai mica,se foloseste o cana mai mica, daca aveti tava mare se foloseste o cana mai mare. Sau depinde cat de groase doriti sa fie foile.

2

Daca branza e prea cremoasa se pun 2-3 linguri de gris.

3

Aluatul pentru foi trebuie sa fie potrivit,nu foarte tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi fragede si branza dulce de vaci" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

27.07.2013, 22:31

Bine ai venit

Andreea Caroline 1

27.07.2013, 23:43

O bunatate

MotanLaOale 1

28.07.2013, 08:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frecata cu branza dulce si stafide (turta frecata in grai banatean)