Prajitura cu foi si crema caramel

de adela1981 in Prajituri, 8 Apr 2013 | 4109 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 400 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g unt topit
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100 ml lapte
  • Crema:
  • 300 g zahar
  • 100 g faina / amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 200 g unt/ margarina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata menaj
  • 2-3 liguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema caramel:

Pentru inceput pregatim foile,incalzim cuptorul la 200 grade C.


Se pune faina amestecata cu zaharul intr-un castron mai mare, adaugam ouale. Apoi urmeaza untul topit, praful de copt si bicarbonatul stins cu lapte si framantam un aluat. Turnam atata lapte cat sa rezulte un aluat pe care sa-l putem framanta bine si sa nu se lipeasca de masa de lucru


Aluatul se imparte in trei parti egale si se intind trei foi, pe care le coacem pe rand intr-o tava unsa cu putin unt si presarata cu faina. ( pe dosul tavi unse daca nu aveti tava speciala pentru foi). Se coc cca 7-10 minute fiecare , pana ce devin usor maronii deasupra.


Pentru crema topim zaharul la foc incet pana ce se caramelizeaza, aveti grija sa nu se arda, pentru ca devine amar la gust. Turnam apoi laptele cald, pastram cca 50 ml si lasam sa se dizolve tot caramelul. Restul de lapte se amesteca cu amidonul sau faina. Dupa ce s-a topit tot caramelul adaugam faina si lasam la foc incet, amestecand in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa la racit, intre timp mixam untul spuma cu vaniliile. Incorporam caramelul in unt. Adaugam cate o lingura de caramel si amestecam dupa fiecare.


Impartim crema in doua si intindem intre foi. Deasupra ultimei foi turnam glazura de ciocolata, topim ciocolata cu uleiul pe baie de abur. Se da la rece pana a doua zi, pana ce se inmoaie foile.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Anett 1

08.04.2013, 21:50

hmmm foarte buna!

Mihaela11_jo 1

08.04.2013, 23:01

Foarte tentatanta

adela1981 1

09.04.2013, 18:14

:*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel