Prajitura cu foi si crema mentolata

de ionela2682 in Prajituri, 5 Oct 2010 | 7278 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt foi avem nevoie de:
  • 3 oua,
  • 7 lg zahar,
  • 1 pahar iaurt ( 150 g),
  • 12 lg ulei,
  • 1 plic amoniac stins in otet,
  • faina cat cuprinde,
  • Pt crema
  • 1 l lapte,
  • cateva fire de menta ,
  • 9 lg zahar,
  • 9 lg faina,
  • 1 pachet de unt,
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si crema mentolata:

Se face un aluat potrivit de tare din cele enumerate mai sus care se imparte in 4 , se intind foi subtiri si se coc


Intre timp pregatim crema : dizolvam faina intr-un pahar de lapte , restul il punem la fiert cu zaharul si menta pe care dupa ce incepe sa fiarba o scoatem ( avem nevoie doar de aroma ei ,in reteta era trecut esenta de menta dar cum eu nu aveam am folosit menta proaspata) adaugam paharul de lapte cu faina si tinem pe foc pana se ingroasa ,lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam pachetul de unt(200g) si omogenizam bine, lasam sa se raceasca complet.


Umplem foile cu crema racita,deasupra asezam un fund de marimea foilor, infoliem si lasam asa cateva ore ,sau pana a 2-a zi ,pudram cu zahar si portionam.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu foi si crema mentolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

nadina73 1

07.10.2010, 02:33

vai ce bine arata si mama are o retata cu lamaie multa si tot asa arata e super buna deci 5 f

Cris2711 1

24.11.2011, 13:09

KATHERINE 1

29.01.2013, 19:49

Ieri am facut prajitura aceasta, am folosit esenta de menta DR OETKER,a iesit cam asemanatoare cu cea din prezentare.Sincer,mie nu mi-a placut,a venit fratele meu in vizita si i-am plasat-o lui,toata tava,dar nu va luati dupa mine ,e o prajitura racoroasa........care nu a fost pe gustul meu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Foi de pandispan cu crema de mascarpone si Angelli