Prajitura turnata cu dovleac

de MIUTA in Prajituri, 15 Oct 2011 | 17447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 12 linguri faina
  • 2 kg dovleac
  • o esenta de vanilie
  • o lingura scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu dovleac:

Se taie dovleacul si se curata de coaja.Se da pe razatoarea mare.

Intr-o cratita se topeste 100 gr unt si se pune peste dovleacul dat pe razatoare.

Se lasa la calit cca 10 minute amestecand cu grija sa nu se lege de cratita.

Se pune 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie.

Se mai lasa inca 5 minute pe foc dupa care se da la rece.

Cand dovleacul este aproape racit ne apucam de facut aluatul pentru prajitura.

Amestecam foarte bine ouale cu zaharul.

Adaugam uleiul,laptele,praful de copt si la sfarsit faina.

Eu am mixat toate ingredientele.

Turnam jumatate compozitia de aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit.

Se scoate dupa 10 minute din cuptor si se adauga crema de dovleac.

Peste crema de dovleac se pune cealalta jumatate de aluat.

Se da iar la cuptor pentr cca 35-40 minute.

Se taie dupa ce sa racit.

Daca preferati se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mena29 1

17.10.2011, 13:10

Pe cat e de frumoasa,pe atat de buna

MIUTA 1

17.10.2011, 17:50

Multumesc frumos tuturor

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 11:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica taraneasca cu carne de vita

de oanapl 7

ieri la 15:59

Briose cu smochine si ciocolata

ieri la 11:05

Ciorba de vara, de rosii cu galuste

pe 20.09 la 23:51

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu ciocolata si pere