Prajitura turnata cu dovleac

de MIUTA in Prajituri, 15 Oct 2011 | 9666 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • un praf de copt
  • 12 linguri faina
  • 2 kg dovleac
  • o esenta de vanilie
  • o lingura scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 100 gr unt
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu dovleac:

Se taie dovleacul si se curata de coaja.Se da pe razatoarea mare.


Intr-o cratita se topeste 100 gr unt si se pune peste dovleacul dat pe razatoare.


Se lasa la calit cca 10 minute amestecand cu grija sa nu se lege de cratita.


Se pune 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie.


Se mai lasa inca 5 minute pe foc dupa care se da la rece.


Cand dovleacul este aproape racit ne apucam de facut aluatul pentru prajitura.


Amestecam foarte bine ouale cu zaharul.


Adaugam uleiul,laptele,praful de copt si la sfarsit faina.


Eu am mixat toate ingredientele.


Turnam jumatate compozitia de aluat intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.


Se da la cuptor pentru 10 minute la foc potrivit.


Se scoate dupa 10 minute din cuptor si se adauga crema de dovleac.


Peste crema de dovleac se pune cealalta jumatate de aluat.


Se da iar la cuptor pentr cca 35-40 minute.


Se taie dupa ce sa racit.


Daca preferati se poate pudra cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Kori 1

17.10.2011, 00:38

super buna si delicioasa, ador prajitura cu dovleac

mena29 1

17.10.2011, 13:10

Pe cat e de frumoasa,pe atat de buna

MIUTA 1

17.10.2011, 17:50

Multumesc frumos tuturor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

RETETA RECOMANDATA
Aroma de toamna (placinta cu dovleac)