Prajitura cu frisca, ciocolata si alune

de Ina in Prajituri, 3 Ian 2011 | 7302 vizualizari

 

Din categoria : " rateuri la ornat " - episodul 3
Nu scriu aici cu ce a zis Costel ca seamana, ca nu mi se aproba reteta =)))

 

INGREDIENTE

Blat:  ( cantitatile sunt pentru un singur blat, dar vom face doua  blaturi, deci pregatiti cantitati duble )
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
Crema :
  • 300 ml. frisca lichida
  • doua linguri cacao
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata menaj 
  • 100 g alune prajite si macinate
  • un plic cu gelatina
Sirop caramel :
  • 6 linguri cu zahar
  • 500 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom
Glazura de ciocolata:
  • 300 g ciocolata menaj
  • 50 ml. frisca lichida
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca, ciocolata si alune:

Blat :


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare , apoi se adauga in ordine, mixand cate putin dupa fiecare ingredient adaugat, zaharul, galbenusurile, faina, praful de copt si cacaoa. Se tapeteaza tava de la aragaz cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia si se baga in cuptorul incins, cca. 20-25 min. la foc mic. ( pana se desprinde putin de pe margini si observam ca s-a copt ).


Procedam lafel cu al doilea blat.


Crema :


Batem frisca , apoi adaugam cacaoa, ciocolata mejaj topita, 100 ml. lapte si un plic cu gelatina inmuiata in putina apa si topita 10 secunde la microunde ( sau un minut pe aragaz, pana incepe sa dea in clocot). Amestecam totul cu 100 g alune prajite si macinate.


Asamblare:


Intre cele doua blaturi insiropate intindem crema , iar pe blatul superior turnam, calda, glazura de ciocolata obtinuta prin amestecarea a 300 g. ciocolata mejaj topita cu 50 ml. frisca lichida.


Eu am vrut sa fac un decor gen " panza paianjen" cu ciocolata alba, dar nu mi-a iesit si am intins toata ciocolata alba peste cea neagra.... Motzurile de frisca le-am facut cu punga si mi-au iesit tare urate.... :(


Un lucru e cert : a fost delicioasaaaaaa!!!!!!!!!!!!!


P.S. Nu priviti decorul, priviti doar sectiunea =))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca, ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (56)

Ina 1

09.12.2012, 15:45

Zamfira 1

09.12.2012, 16:07

o prajitura foarte buna...arata oarte bine, la orice desert putem schimba aspectul, asa ca: Ina, imi place si am retinut reteta!

ANNA_46 1

10.12.2012, 00:52

Super delicioasa prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de biscuiti cu ciocolata alba