Prajitura cu frisca si gem de afine

de mirela0911 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 4325 vizualizari

 

O prajitura facuta la repezeala, simpla dar atat de buna!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 2 lg cacao
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 400 ml frisca
  • 4 lg gem de afine
  • 100 ml frisca batuta pt. ornat
  • apa, zahar si esenta rom pt insiropat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si gem de afine:

Blat: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Se pun pe rand apa si uleiul, galbenusurile pe rand amestecand usor dupa fiecare iar la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, omogenizandu-se prin miscari usoare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.


Crema: Frisca se bate apoi se amesteca cu gemul de afine. Se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de rom dupa gust.


Se insiropeaza blatul apoi se unge cu crema obtinuta si se portioneaza. Se orneaza cu cate un mot de frisca deasupra si se serveste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Panacris 1

10.11.2013, 09:05

Delicioasă!

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 15:19

delicioasa !

mihaelar63 1

15.02.2014, 20:58

De multe ori este mai reusit preparatul simplu si la repezeala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert negresa cu nuci si cirese
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si bezea