Prajitura cu frisca si gem de afine

de mirela0911 in Prajituri, 8 Noi 2013 | 4026 vizualizari

 

O prajitura facuta la repezeala, simpla dar atat de buna!

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 5 oua
  • 3 lg apa
  • 3 lg ulei
  • 2 lg cacao
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 400 ml frisca
  • 4 lg gem de afine
  • 100 ml frisca batuta pt. ornat
  • apa, zahar si esenta rom pt insiropat
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si gem de afine:

Blat: Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se bat in continuare pana devine o spuma tare. Se pun pe rand apa si uleiul, galbenusurile pe rand amestecand usor dupa fiecare iar la final faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, omogenizandu-se prin miscari usoare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se da la cuptor la foc mediu pana trece testul scobitorii. Se lasa la racit.


Crema: Frisca se bate apoi se amesteca cu gemul de afine. Se prepara un sirop din apa, zahar si esenta de rom dupa gust.


Se insiropeaza blatul apoi se unge cu crema obtinuta si se portioneaza. Se orneaza cu cate un mot de frisca deasupra si se serveste.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si gem de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Panacris 1

10.11.2013, 09:05

Delicioasă!

Krystyan Trendy 1

15.12.2013, 15:19

delicioasa !

mihaelar63 1

15.02.2014, 20:58

De multe ori este mai reusit preparatul simplu si la repezeala

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Boema"