Prajitura cu fructe

de nico15 in Prajituri, 10 Oct 2011 | 1890 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat de pandispan:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar,
  • 3 linguri de faina rase,
  • 250 g de mascarpone Santa Lucia
  • 200 g crema de branza Buko sau Philadelpia
  • 200 ml smantana lichida Cucina
  • 80 g zahar,
  • 1-2 pliculete de intaritor pentru frisca
  • 5 pliculete de zahar brun Bourbon(Kandia)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe:

3 linguri de zahar, se bat bine spuma ca pentru bezea. Se bate f. bine si la viteza mare, dupa ce spuma sta bat se adauga galbenusurile si se amesteca iarasi. La sfarsit se adauga si 3 linguri de faina rase, se va amesteca cu mana sau cu mixerul la viteza foarte mica.


Pandispanul clasic= 1 ou / 1 lingura de zahar / 1 lingura de zahar


Crema: stafidele se vor hidrata in vin alb sau cogniac, pana intra tot lichidul in ele si se adauga si f. putina apa 250 g de mascarpone Santa Lucia 200 g crema de branza Buko sau Philadelpia 200 ml smantana lichida Cucina 80 g zahar, 1-2 pliculete de intaritor pentru frisca 5 pliculete de zahar brun Bourbon(Kandia)


Blatul dupa ce se amesteca bine, se va lua o tava nu se unge se va PUNE FOLIA DE ALUMINIU SI CERCUL IN MIJLOCUL ACESTEIA, IAR FOLIA SE VA RIDICA PE CERC IN SUS. dupa care se va pune aluatul, care se va da la copt 15-20 de minute. Dupa care se scoate si se lasa in ast6eptare pana se va racii, dupa care se taie in 2 jumatati egale.


Se omogenizeaza bine crema se adauga toate ingredientele si se va unge in strat gros, dupa care se va adauga a doua parte a prajiturii(capacul). Se pune din nou cercul se pune folie si se da la frigider., in momentul servirii se pudreaza cu zahar pudra si se va face un sos de fructe de padure sau zmeura cu smantana lichida si poate si menta se blendeaza si se serveste linga prajitura.


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

gaby_gabytza 1

11.10.2011, 10:12

bun bun

LUK 1

11.10.2011, 11:33

ce buna e

MIUTA 1

11.10.2011, 11:47

Tare buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe cu blat de pandispan